Jabil Circuit Inc. osti suomalaisen Clothing+:n

Kotimainen tekstiilielektroniikan edelläkävijä Clothing+ ilmoitti maanantaina 1.6., että yritys on myyty globaalisti toimivalle Jabil Circuit Inc:lle.

Article image

Jabilin tuotanto-osaamisen yhdistäminen Clothing+:n tekstiilien ja elektroniikan osaamiseen vaikuttaa merkittävästi alan markkinoihin.

”Nyt kaikkien brändien on mahdollista hankkia kaikki tekstiilielektroniikan palvelut yhdestä osoitteesta. Lisäksi tarjolla on valtava tuotantokapasiteetti”, sanoo Clothing+:n toimitusjohtaja Akseli Reho. ”Meille tämä yrityskauppa mahdollistaa kasvun niche-yrityksestä suureksi toimijaksi.”

Kehon toiminnasta tietoa tarjoavien, mukavien sensorivaatteiden kysynnän ennustetaan kasvavan nopeasti sekä kuluttaja- että lääkintätuotteissa. Analyytikkofirma Gartnerin mukaan viime vuonna näitä myytiin 100 000 kappaletta, ja vuonna 2016 määrän odotetaan kasvavan 26 miljoonaan.

Lisätietoja

Clothing Plus Oy

Kuva: Clothing Plus Oy

Clothing+:lla on pääkonttori Kankaanpäässä ja toimistot lisäksi Tampereella ja Shanghaissa. Clothing+ omistaa tekstiilielektroniikkaa valmistavan tehtaan Deqingissä Kiinassa. Suomessa Clothing+ työllistää 40 ammattilaista tuotekehityksessä ja -hallinnassa, testauksessa, myynnissä, markkinoinnissa ja hallinnossa. Kiinassa yritys työllistää 350 työntekijää tuotannossa ja tuotekehittelyssä sekä -hankinnassa. Yrityksen liikevaihto oli 11 milj. $ vuonna 2014. Vuonna 1998 Clothing+ kehitti maailman ensimmäisen sykemittaripaidan ja 2002 aloitti ensimmäisten tekstiilisykemittareiden massatuotannon.

Jabil on globaali muotoilua, suunnittelua ja hankintaketjuratkaisuja tarjoava yritys, joka toimii useiden tunnettujen tuotemerkkien kanssa. Jabil on myös maailman kolmanneksi suurin elektroniikkatuotantopalvelujen tarjoaja, jolla on tytäryhtiöt 24 maassa. Jabil työllistä 180.000 ihmistä yli 90 toimipaikassa. Yrityksen liikevaihto 2014 oli 15,8 mrd $.