Kevään yhteishaku on käynnissä: hae osaamista tekstiili- ja muotialalle!

Kevään 2019 yhteishaussa on tarjolla monipuolista tekstiili- ja muotialan koulutusta. Ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen koulutuksiin haetaan 20.3. alkavassa yhteishaussa, joka jatkuu 3.4. asti.

Korkeakoulujen yhteishaussa voi hakea useaan eri tutkinto-ohjelmaan. Alan ammattikorkeakouluopintoja on tarjolla:

Ammattikorkeakoulututkinnon suorittanut voi täydentää osaamistaan suorittamalla ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon. YAMK vahvistaa osaamista vaatetusalan toimintakentällä, asiantuntija- ja esimiesasemassa toimittaessa ja soveltuu suoritettavaksi työn ohessa. Kevään yhteishaussa alan ainoa ylempi ammattikorkeakoulututkinto on Vestonomi (YAMK) Metropolia Ammattikorkeakoulussa.

Yliopistossa opinnot etenevät kandiopinnoista maisterintutkintoon – ja mahdollisesti tohtorin tutkintoon asti. Alan yliopisto-opintoja on yhteishaussa tarjolla:

Aallon muodin koulutusohjelma sijoittui vuonna 2017 toista kertaa viiden parhaan joukkoon maailmanlaajuisessa Business of Fashionin toteuttamassa arvioinnissa.

Ammatillisen koulutuksen yhteishaku peruskoulun tai lukion päästötodistuksella hakevien osalta päättyi 12.3. Ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon aiemmin suorittaneet voivat kuitenkin hakea ammatilliseen koulutukseen jatkuvassa haussa ympäri vuoden.

Tutustu alan koulutustarjontaan, löydä oma opintopolkusi ja hae osoitteessa opintopolku.fi.

Voit tutustua tekstiili- ja muotialan koulutuspolkuihin myös liiton sivuilla.