Kodin- ja sisustustekstiilien koko kirjo Heimtextil-messuilla Saksassa

Frankfurtissa kerran vuodessa järjestettävä Heimtextil on maailman suurin kodin- ja sisustustekstiilien ammattitapahtuma. Messuilla on esillä muun muassa kodinsisustus- ja julkitilakankaita, mattoja, kodintekstiilien tuottajia ja sisustustuotteita, brändejä, alihankkijoita, private label -valmistajia ja kuosisuunnittelijoita. Sisustustekstiilien tulevat trendit näkyvät Heimtextilissa vahvasti.

Heimtextil on tunnettu laajasta trendinäyttelystään sekä korkeatasoisesta tulevaisuuteen katsovasta seminaariohjelmastaan. Trendinäyttelyn teemoja olivat leikkisyys, rauhan kaipuu, irtautuminen verkosta, pako todellisuudesta ja moderni ylellisyys (englanniksi pursue play, seek sanctuary, go off-grid, escape reality ja embrace indulgence). Teemoja esiteltiin näyttävien sisustuselementtien, kankaiden ja värikarttojen avulla. Messuilla esille nousseista megatrendeistä ja vuosien 2019/2020 väritrendeistä voi lukea esimerkiksi Fiblonin blogista.

Messutapahtumassa on lähes koko kodin- ja sisustustekstiilialan tuotantoketjun valmistajia niin lähialueilta kuin Aasiastakin. Innovaatiot näkyvät myös messuilla – esimerkiksi Smart Bedding -hallissa nähtiin unta monitoroiva tyyny, ja Lenzing esitteli kehittämäänsä selluloosaan ja vaateteollisuuden leikkuujätepuuvillaan perustuvaa Refibra™-kuitua.

Heimtextil-messuilla on noin 3000 näytteilleasettajaa ja lähes 70 000 kävijää. Tammikuun 2019 messuilla oli Suomesta 15 näytteilleasettajaa, muun muassa useita designstudioita, digitaaliseen painamiseen erikoistunut Printscorpio Oy ja IIIIK INTO Oy, joka esitteli messuilla uutta julkitiloihin suunnattua paloturvallista tekstiilimallistoaan. Frankfurtin messuilla käy vuosittain paljon suomalaisia tekstiilialan ammattilaisia tutustumassa tuleviin trendeihin ja tekemässä tilauksia.

Heimtextil-messut järjestävän Messe Frankfurtin virallinen edustaja Suomessa on Messeforum. Yritys vastaa messuosastojen myynnistä Suomessa ja auttaa suomalaisia näytteilleasettajia ja vierailijoita kaikissa messuosallistumiseen liittyvissä asioissa.

Lisätietoja:

Heimtextil

Video: Heimtextil Trend Preview 2019/20 – Towards Utopia

Kuva: 3.0 Trend space, Messe Frankfurt Exhibition GmbH / Pietro Sutera