Kokemuksia rahoituksesta: Voglia toteutti Tekesin tuella IT-uudistuksen

Suomen Tekstiili & Muoti ry:n Rahoitusopas auttaa alan yrityksiä löytämään oikeat rahoituslähteet ja -instrumentit kasvuun ja kansainvälistymiseen. Oppaassa on artikkelien lisäksi konkreettisia esimerkkejä. Naisten vaatteita tuottava Voglia toteutti Tekesin tuella mittavan IT-uudistuksen.

Voglian uuden IT-strategian tavoitteena oli, että tietotekniikan avulla tuotannonohjausta, tilausten käsittelyä, yhteistyöneuvotteluja ja markkinointia voidaan hoitaa entistä tehokkaammin. Rahoitusta IT-uudistukseen saatiin ELY-keskuksesta ja Tekesiltä.

Selvä suunnitelma edistää projektin toteutumista. Sen laatimiseen kului Vogliassa noin 10 työpäivää. Lisäksi mittavaan projektiin on tärkeää varata riittävästi resursseja ja aikaa.

– Saimme paikallisen ELY-keskuksen kautta valmistelurahoitusta projektin suunnitteluun. Hankkeen valmisteluvaiheessa mukana oli konsultti, jonka kanssa työstettiin Tekes-projektina yrityksen IT-strategia ja suunnitelma toimenpiteiksi, Voglian tieto- ja taloushallintopäällikkö Mari Laitala kertoo Rahoitusoppaassa.

Hanke pääsi Tekes-ohjelmaan, jossa yrityksen omaa työtä sai sisällyttää projektiin. Laajaan hankkeeseen sisältyi kaikkiaan seitsemän isoa kokonaisuutta. Kokemus Tekes-rahoituksen hakemisesta oli Vogliassa voittopuolisesti myönteinen.

– Jos ei ole aiemmin tehnyt Tekes-projektia, hakemuksen laatiminen voi tuntua aika vaativalta. Meillä oli onneksi apuna valmistelutyössä mukana ollut konsultti. Ennen hakemuksen lähettämistä olimme yhteydessä Tekesiin, jonka asiantuntija kävi neuvomassa hakemuksen laatimisessa. Lisäksi asiantuntija tuli erikseen paikalle neuvomaan projektihallinnossa. Ote oli hyvin ohjaava – he selvästi halusivat, että yritys saa rahoituksen ja antoivat auliisti hyviä neuvoja ja ohjausta, Mari Laitala toteaa.

Selvä suunnitelma edistää projektin toteutumista. Sen laatimiseen kului Vogliassa noin 10 työpäivää. Lisäksi mittavaan projektiin on tärkeää varata riittävästi resursseja ja aikaa. Molempia tarvitaan myös projektihallintoon.

Vogliassa ollaan tyytyväisiä digitalisointihankkeeseen.

– Kaikki saatiin aikaiseksi, mitä tavoiteltiin. Suuri projektimme onnistui hienosti. Ilman ulkopuolista rahoitusta näin mittavaan hankkeeseen ei olisi voitu ryhtyä, Mari Laitala kertoo.

– Kokemuksemme on, että meillä harpattiin huima askel hankkeen ansiosta. Nyt on huomattavasti paremmat eväät toimia jatkossa.

Suomen Tekstiili & Muoti ry:n Rahoitusopas tarjoaa yrityksille eväitä rahoituksen suunnitteluun ja hankkimiseen. Voit tilata oppaan itsellesi tilaussivulta. Jäsenyritykset voivat myös ladata oppaan itselleen veloituksetta extranetistä.