Kolme Suomen Leijonan ritarikunnan komentajamerkkiä tekstiiliteollisuuden vaikuttajille

Eero Kotkasaari, Jouko Salakka ja Vesa Luhtanen saivat tasavallan presidentin myöntämän kunniamerkin.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on myöntänyt kolmelle alan vaikuttajalle Suomen Leijonan ritarikunnan komentajamerkin ansiokkaasta työstä elinkeinoelämän ja tekstiiliteollisuuden hyväksi. Kunniamerkit myönnettiin 6.12.2017 ja luovutettiin vastaanottajille tällä viikolla.

Suomen Leijonan ritarikunta on perustettu vuonna 1942, ja sen kunniamerkkejä annetaan tunnustukseksi huomattavista siviili- ja sotilasansioista. Ritarikunnan suurmestarina toimii tasavallan presidentti.

Eero Kotkasaari on tehnyt ansiokkaan ja monipuolisen uran suomalaisessa liike-elämässä. Kotkasaari on johtanut perheyritys Joutsen Finlandia menestyksekkäästi lähes 40 vuotta. Hän on myös merkittävä järjestövaikuttaja, joka on halunnut edistää suomalaisen elinkeinoelämän menestystä ja jakanut osaamistaan laajasti suomalaisten yritysten käyttöön. Hänet tunnetaan vahvana suomalaisen työn ja laadun puolestapuhujana sekä Suomessa että maailmalla.

Jouko Salakka tunnetaan suomalaisen tekstiili- ja vaatetusalan merkittävänä vaikuttajana niin Suomessa kuin ulkomailla. Hän on aina halunnut jakaa tekstiili- ja vaatetusalan osaamistaan laajasti suomalaisten yritysten käyttöön ja edesauttanut täten suomalaisten yritysten menestymistä. Hän on toiminut vuosikymmenten ajan johtotehtävissä suomalaisissa tekstiili- ja vaatetusteollisuuden yrityksissä.

Vesa Luhtanen on toiminut Suomen suurimman vaatetus- ja muotialan yrityksen L-Fashion Group Oy:n toimitusjohtajana vuodesta 1999. Yritys työllistää tällä hetkellä noin 1 650 henkilöä Suomessa, Kiinassa ja Euroopan tytäryhtiöissä. Luhtanen on tehnyt toimitusjohtajakautensa aikana mittavia toiminnanuudistuksia ja kasvattanut yrityksen kansainvälistymistä mm. Aasiassa ja Euroopassa. Hänelle on vuonna 2012 myönnetty Tasavallan Presidentin kansainvälistymispalkinto.