Liiton uusin jäsen TailorGuide kehittää virtuaalista sovituspalvelua

Tekstiili ja muotiala uudistuu. Alalle syntyy uudenlaisia yrityksiä, ja palveluiden merkitys alalla on kasvussa. Liiton uusi jäsen TailorGuide on hyvä esimerkki alan digitaalisista innovaatioista. Tervetuloa mukaan!

TailorGuide on virtuaalinen sovituspalvelu, joka suosittelee verkkokaupassa automaattisesti oikeaa vaatekokoa kuluttajalle. ”Tavoitteemme on vähentää palautuksia, aktivoida sitä kuluttajaryhmää joka ei tee vaateostoksia verkossa kokovalintaan liittyvien ongelmien vuoksi sekä antaa parempi asiakaspalvelu- ja ostokokemus”, TailorGuiden perustaja Marko Äärilä kertoo.

Sovellusta on helppo käyttää. Käyttäjä ottaa sovelluksen ohjeiden avulla itsestään kaksi selfietä, joiden perusteella saa omat mitat. TailorGuidea hyödyntävissä verkkokaupoissa käyttäjä saa näiden mittojen pohjalta aina oikean kokosuosituksen, joka perustuu älykkääseen konenäköteknologiaan ja vaatebrändin julkaisemiin vaatteen mittataulukkotietoihin. Mittatarkkuus on verrattavissa oikean räätälin ottamiin mittoihin.

”Mittojen laskemiseen otetut kuvat tuhoutuvat automaattisesti mittojen laskennan jälkeen, eikä mittoja luovuteta eteenpäin. Laskenta tapahtuu käyttäjän omassa laitteessa eikä kuvia koskaan siirretä verkon yli pois käyttäjän laitteelta. Käyttäjän yksityisyys on siis turvattu ja sovelluksen käyttäminen on turvallista”, Marko Äärilä kertoo.

TailorGuide on käytössä jo esimerkiksi Stockmannin, Weecosin, Nudgen, .ehta-vaatteiden ja Varustelekan verkkokaupoissa. Palvelun kattavuus eri tuotteiden osalta verkkokaupoissa kasvaa, kun brändeiltä saadaan mittataulukkotietoja.

Kuva: TailorGuide

Oletko kiinnostunut Suomen Tekstiili & Muoti ry:n jäsenyydestä? Liiton jäseniksi voivat hakea tekstiili-, vaate- ja muotialan yritykset. Tarjoamme jäsenyrityksille erilaisia palveluita, tilaisuuksia ja verkostoitumista. Tule mukaan kasvavaan joukkoomme! Lue lisää jäsenyydestä ja liiton palveluista täältä. Jäsenyyteen liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä Hanne Mikkoseen.