Olemme mukana Muoviton maaliskuu -kampanjassa

Muoviroskan määrä maailmassa on hälyttävä ongelma: muovia päätyy valtavia määriä kaatopaikoille ja vesistöihin. Suomen Tekstiili & Muoti ry on mukana Muoviton maaliskuu -kampanjassa, jonka tarkoituksena on kannustaa vähentämään kertakäyttöisen muovin käyttöä.

Maailman valtameriin päätyy vuosittain arviolta 12, 2 miljardia kiloa muovijätettä. Suurin osa tästä on mantereelta kulkeutuvaa muoviroskaa ja kalastajien hylkäämiä verkkoja. Liitto haluaa olla mukana ratkaisemassa merten muoviroskaan liittyvää ympäristöhaastetta, sillä tekstiilit ovat yksi potentiaalinen muovijätteen kierrätyskohde.

– Kertakäyttömuovin välttäminen on tietenkin ensimmäisellä sijalla, mutta myös olemassa oleva muovijäte pitäisi saada ohjattua hyötykäyttöön. Vanhat muovipullot ja kalastusverkot voidaan kierrättää esimerkiksi tekstiilituotteiden raaka-aineeksi, sanoo liiton toimitusjohtaja Anna-Kaisa Auvinen.

Kierrätyspolyesteriä hyödynnetään jo nyt esimerkiksi peitteiden ja tyynyjen täytteenä sekä työvaatteiden, urheilutrikoiden ja uima-asujen materiaalina.

Europarlamentaarikko Heidi Hautalan käynnistämän Muoviton maaliskuu -haasteen keskeinen ajatus on innostaa ja herättää ihmiset huomaamaan, kuinka paljon turhaa muovia arjessa kertyy – ja kuinka pienin teoin tuota määrää voi vähentää.

Niin yritykset kuin yksityishenkilöt voivat liittyä haasteeseen #MuovitonMaaliskuu-kampanjan Facebook-sivulla.