Luovien alojen ideat esiin!

Tänään käynnistyvä kansainvälinen Creative Business Cup –kisa on avoin kaikille, joilla on ainutlaatuinen bisnesidea. Idean tulee liittyä luoviin aloihin tai siinä tulee olla mukana luovan alan osaamista. Hakuaika päättyy 7.6.2016.

”Nyt etsitään huipulle tähtääviä, uusia bisnesideoita, joihin liittyy luovaa osaamista. Luovan alan yritykset ovat usein pieniä start-up- tai mikroyrityksiä, joilla kuitenkin on voimakas halu kasvaa ja kansainvälistyä. Tätä edistämme myös hallituksen yrittäjyyspaketin avulla”, kiteyttää elinkeinoministeri Olli Rehn, joka toimii kisan Suomen osakilpailun suojelijana.

Kriteerinä vahva markkinapotentiaali

Kilpailuun voi osallistua sekä yksittäinen henkilö että työryhmä tai tiimi. Tiimissä on kuitenkin oltava vähintään yksi jäsen, jolla on luovan alan tausta.

Kilpailuun osallistuvan idean tulee liittyä luoviin aloihin tai siinä tulee olla mukana luovan alan osaamista. Idealla on oltava myös erittäin vahva markkinapotentiaali.

Kolme parasta loppukilpailuun Tanskaan

Suomen alkukilpailun voittajaideat valitaan Porissa 13.7.2016 osana työ- ja elinkeinoministeriön SuomiAreenan ohjelmistoa. Viisi finalistia pitchaavat SuomiAreenan yleisön edessä Kolme parasta valitaan pitchaamaan ja verkottumaan ministeriön kutsuvierastilaisuuteen.

Elinkeinoministeri Rehn palkitsee Suomen parhaat luovan alan bisnesideat uudella innovaatiosetelillä. Lisäksi palkitut saavat kansainvälistyville yrityksille kohdennettuja Team Finland-palveluja.

Suomen osakilpailun kolme parasta ideaa osallistuu loppukilpailuun, joka järjestetään Kööpenhaminassa 13.–15.11.2016. Loppukilpailussa on osallistujia yli 50 maasta.

Suomen osakilpailun järjestää työ- ja elinkeinoministeriön Creative Finland -verkosto.

Katso lisää tietoa kilpailusta.