Mallimestariksi, tuotekoordinaattoriksi, suunnittelijaksi? Kun koulu loppuu -sivusto esittelee tekstiili- ja muotialan ammatteja

Monessa kodissa pohditaan juuri tähän aikaan vuodesta, mihin opintoihin nuori suuntaa tulevina vuosina. Kun koulu loppuu -sivusto kertoo tekstiili-, vaate- ja muotialan ammattien monipuolisuudesta.

Kun peruskoulua tai lukiota lopetteleva nuori pohtii ammattivalintojaan, opintosuunnan valitsemiseen tarvitaan tietoa. Tekstiili- ja muotiala on kiinnostava vaihtoehto, joka tarjoaa monia mahdollisuuksia.

Ensimmäisenä mieleen voivat tulla vaikkapa ompelijan ja vaatesuunnittelijan työt. Tekstiili- ja muotialojen ammattien kirjo on kuitenkin laaja. Alalta löytyy esimerkiksi mielenkiintoisia kaupallisen ja teknisen alan työtehtäviä. Alalla voi työskennellä asiantuntija- ja johtotehtävissä tai myynnin, markkinoinnin, brändinrakentamisen sekä tutkimuksen ja tuotekehityksen parissa.

Alan monipuolisia tehtäviä avataan Kun koulu loppuu -sivustolla. Mukana ovat muun muassa mallimestarin ja tuotekoordinaattorin työtehtävistä kertovat videot.

– Työvaatteet ovat todella haastavia ja käyttäjäkunta on laaja. Työssä parasta on monipuolisuus ja laajuus, se että pääsee kehittämään itse. Pitää olla ajan hermolla. Työvaatteet ovat koko ajan enemmän teknisiä, sinne tulee älyä mukaan ja materiaalit kehittyvät vauhdilla, kertoo mallimestari Miia Lundell videolla.

Suomen Tekstiili & Muoti ry on mukana Kun koulu loppuu -hankkeessa. Sen tavoitteena on edistää alan imagoa ja houkuttelevuutta yläkoululaisten tai lukion päättäneiden nuorten tulevaisuuden työnantajana. Viime vuonna Kunkoululoppuu.fi -sivustolle tehtiin lähes 1 600 000 sivulatausta ja yksittäisiä käyttäjiä oli 495 694. Hankkeeseen kuuluu myös Kun koulu loppuu –julkaisu

Tutustu Kun koulu loppuu -sivustoon ja alan monipuolisiin tehtäviin!