Menovinkit Helsinki Design Weekiin

Helsinki Design Week järjestetään 7.-17.9.2017. Kokosimme viikon mittavasta ohjelmistosta kiinnostavia tärppejä Design Marketista näyttelyihin ja pop upeista keskusteluihin.

Aalto-muotinäyttely, Dipoli, Otakaari 24, Espoo
7.-16.9.2017
Näyttely esittelee Aalto-yliopiston muodin kandidaatti- ja maisteriopiskelijoiden uusimpien mallistojen parhaimmistoa.

The Making of Tomorrow Hackathon for Designers, Urban Mill, Betonimiehenkuja 3 E, Espoo
7.-8.9.2017
Teknologian tutkimuskeskus VTT isännöi Helsinki Design Week 2017:n yhteydessä  7.–8. syyskuuta 2017 Espoon Otaniemessä järjestettävää designkilpailua. Kutsumme 20–30 suunnittelijaa osallistumaan kaksipäiväiseen hackathoniin ja työstämään erilaisia VTT:n kehittämiä uusia biopohjaisia materiaaleja (esim. puukuitumassaa, nanoselluloosaa, kestomuovikuitua, vaahtopuukuitua, kestomuovibiokomposiittia jne.). Hackathonin tavoitteena on keksiä ja esitellä uusia teolliseen/kaupalliseen käyttöön sopivia designratkaisuja.

Marimekko x WST Second Hand Pop-Up Shop, MArimekko, Kauppakeskus Forum
7.-16.9.
Koko Helsinki Design Weekin ajan Marimekon Forumin-myymälässä on WST:n pop-up-shop, jossa voi tehdä second-hand-löytöjä. Tarjolla on uutta omistajaa etsiviä marimekkoja viime sesonkien mallistoista sekä aarteita vuosien tai jopa vuosikymmenten takaa. Voit myös tuoda myyntiin omia hyväkuntoisia, käytöstä poistuneita Marimekko-vaatteitasi. Anna ilon kiertää! Vain korttimaksu. Tuotteilla ei ole vaihto- eikä palautusoikeutta. WST on second-hand-muodin erityisosaaja ja edelläkävijä. Yhteistyö Marimekon kanssa luo uudenlaista kierrätyksen kulttuuria ja edistää kestävää muodin maailmaa.

Minna Paussu Design -naisten vaatemerkin pop up -liike, Korkeavuorenkatu 5, Helsinki
7.-16.9.2017
Suomalaista printti- ja vaatesuunnittelua. Värikkyyttä, keimailevaa, vahvaa ja silti herkkää naisellisuutta ylistävä ensimallisto koostuu 100% silkkimateriaalista, jossa printtisuunnittelu ja pelkistetty muotokieli näyttelee keskeisintä osaa.

Tuntuma, Arela Store, Uudenmaankatu 26, Helsinki
7.-16.9.2017
Arela, Natalia Ritari works ja STUDIO smoo häivyttävät luovan alan rajoja tarttumalla yhteen köyteen ja solmivat ketjua pukeutumisen, taiteen ja muotoilun välille. Arvostus kestävään ja perinteikkääseen tekemiseen unohtamatta kykyä muuntautua tämän päivän vaatimuksiin motivoi kolmikkoa yhteisen myyntinäyttelyn kokoamiseen. Natalia Ritarin herkulliset valaisimet ja STUDIO smoon omaperäiset keraamiset seinäteokset kohtaavat Arelan vahvoissa väreissä hehkuvan syysmalliston viehättävässä Uudenmaankadun myymälässä. Kashmirvillan ja keramiikan mattaiset tekstuurit ja pehmeät värit keskustelevat keskenään kutsuen koskettamaan. Tule kokemaan harkittua harmoniaa, kun Arelan myymälälä kietoutuu pintoihin ja pehmeyteen pukeutumisen, taiteen ja muotoilun tuntumaan.

Koti sleepover, Sofiankatu 4, Helsinki
7.9.2017 klo 13-18
Kansainvälisen suursuosion saanut KOTI saapuu elokuussa Helsingin keskustaan Torikortteleihin. Suomen Pariisin instituutin tilaama ja Linda Bergrothin suunnittelema KOTI on suomalaista huippumuotoilua ja yhteisöllistä mökkikulttuuria esittelevä aittainstallaatio, jossa yleisö voi yöpyä. KOTI avaa Sofiankatu 4:n uudistetut jugendsalit. KOTI koostuu kuudesta aidasta, jotka majoittavat yhteensä 12 henkeä. Päivittäisestä vieraanvaraisuudesta vastaa KOTI-henkilökunta ympäri vuorokauden. Yksinkertaisen kauniit aitat on sisustettu huolellisesti valituilla luonnonmateriaaleista valmistetuilla suomalaisilla design-tuotteilla. Keramiikka-, puu- ja pellavatuotteet tuovat aittoihin kotoisuutta, lämpöä ja mukavuutta. KOTI-installaatiossa pidetään kuukauden aikana useita innostavia tilaisuuksia.

Liike temporary showroom, Fedrikinkatu 24, Helsinki
8.9.2017 klo 11-18
Liike esittelee jälleen mielenkiintoista uutta suomalaismuotia tilapäisessä showroomtapahtumassa.

Samuji Talks Maraton, Erottajankatu 9B, Helsinki
12.9.2017 klo 17-19
Samuji Talks on toimittaja Ville Blåfieldin isännöimä keskustelusarja, jossa tutustutaan kiinnostaviin ajattelijoihin. Vuoropuhelua käydään taiteesta, tieteestä, yhteiskunnasta, luovuudesta, ympäristöstä ja ihmisestä. Helsinki Design Weekin kunniaksi Ville Blåfieldin haastateltavaksi saapuu useampi vieras Samuji Talks Maratoniin.

Design Market, Kaapelitehdas, Helsinki
9.-10.9.2017
Pohjoismaiden suurin varastomyyntitapahtuma Design Market aloittaa festivaalin valtaamalla jälleen Kaapelitehtaan. Design Marketista on mahdollisuus ostaa aikaisempien sesonkien tuotteita tai prototyyppejä edullisin hinnoin. Noin 200 myyjän lisäksi mukana ovat muun muassa Fredan Kukkaistori ja hävikkiruokaravintola Loop.

10×10 – A Fashion Exhibition, Kaapelitehdas, Helsinki
12.-14.9.2017
10×10-konseptissa ryhmä nuoria ja nousevia suunnittelijoita tarjoaa kolmen päivän ajan viikon mielenkiintoisimman elämyksen, jossa Kaapelitehtaan Valssaamo muuttuu vaikuttavaksi poikkitaiteellisen näyttelyn ja showroomin yhdistelmäksi. Näe ja koe 10 uniikkia muotitaiteellista installaatiota, jotka haastavat muodin esittämisen konventioita. Näyttelyssä esillä niin uusia mallistoja kuin yksittäisiä muotiteoksia. Mukana mm. LVMH Graduate Prize, Hyères Fashion Festival, Designers Nest, Mittelmoda ja Vuoden nuori suunnittelija -kilpailuissa menestyneitä suunnittelijoita. Mallistot ja teokset: Carolina Forss, Hanne Jurmu, Havina Jäntti, Katariina Klimenko, Polina Krichko, Elina Laitinen, Ervin Latimer, Julia Montin, Reea Peltola ja Ellen Rajala. Visuaalinen ilme: Matts Bjolin ja Taru Happonen. Tapahtumaa tuotetaan yhteistyössä teollisuustaiteen liitto Ornamon kanssa.

Avoimet ovet Nomen Nescion studiolla, Fredrikinkatu 24
12.9.2017 klo 18-21
Avoimet ovet ja kekkerit Nomen Nescion studiolla.

Yhdessä designerit Ilona Pelli & Jaana Parkkila, Irmeli&Rintala Design, Pieni Roobertinkatu 12-14
12.-13.9.2017
Designereiden Ilona Pelli ja Jaana Parkkila yhteinen muotinäytös tiistaina 12.9. kello 19 ja show room/pop up myyntitapahtuma keskiviikkona 13.9.

Habitare, Messukeskus
13.-17.9.2017
Suomen suurin huonekalu, sisustus- ja designtapahtuma järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 13.–17.9.2017. Habitare tarjoaa elämyksiä ja ideoita sisustamisesta sekä kodin ja tilojen toiminnallisuudesta ja visuaalisuudesta. Samaan aikaan: Antiikki, HighEnd Helsinki ja ammattilaisten tapahtumat Showroom ja Forma.

Ritva Falla – Muodin ja kauneuden ilta, Korkeavuorenkatu 2
13.9.2017 klo 16-19
Muodin ja kauneuden iltana kohotamme maljan upealle suomalaiselle naiselle ja pidämme kaksi mallistoesittelynäytöstä (klo 16 ja 18), jossa tiimimme esittelee loistavan Ritva Falla syysmalliston. Näytösten välillä mallistoon voi tutusta tarkemmin muotitaiteilija Ritva Fallan johdolla ja meikkitaitelija Raili Hulkonen näyttää, miten teet onnistuneet syysmeikin. Päivän aikana kaikki normaalihintaiset tuotteet -15%. Ritva Falla tunnetaan ajattomista ja laadukkaista naistenvaatteistaan. Hän on uudistanut suomalaista bisnespukeutumista ja tullut tunnetuksi erityisesti takeistaan.

Q&A on the materials of the future, Urban Mill, Espoo
13.9.2017 klo 18-20
Huipputehokkaille materiaaleille ja niiden kestäville sovelluksille on kasvavaa maailmanlaajuista kysyntää. Tämänhetkisten haasteiden ratkaiseminen on vahvasti kytköksissä jokapäiväiseen elämään ruokineen, pakkauksineen, tekstiileineen ja sisustusratkaisuineen. Bioekonomia ja kestävien kemikaalien ja materiaalien teollinen käyttö luovat planeetallemme kasvua, vaurautta ja terveyttä. Teknologian tutkimuskeskus VTT järjestää Helsinki Design Week 2017 yhteydessä avoimen keskustelutilaisuuden, jossa käsitellään tulevaisuuden materiaaleihin ja niiden uudenlaiseen käyttöön liittyviä suuria kysymyksiä. Kuulemme kaksituntisen tilaisuuden aikana mielenkiintoisia keynote-puheenvuoroja ja pitchejä tutkijoilta, jotka kehittävät tulevaisuuden materiaaleja ja pohtivat niiden mahdollisia käyttötarkoituksia. Esittelemme myös useita asiaan liittyviä demoja. Ilta päättyy aiemmin Helsinki Design Week 2017:n yhteydessä järjestetyn The Making of Tomorrow Hackathon -kilpailun voittajien palkintoseremoniaan.

Design <3 Circular Economy, Allas Sea Pool
14.9.2017 klo 9-16
Design <3 Circular Economy -päivä syventyy kierto- ja biotalouteen sekä muotoiluun niiden edistäjänä. Päivän järjestävät Hiilinielu Design Studio ja EcoDesign Circle -hankkeet. Aamupäivän aikana Hiilinielu Design Studio esittäytyy ja nostaa esiin kokemuksia ja tuloksia biotalous- ja muotoiluosaamisen yhdistämisestä. Iltapäivällä EcoDesign Circle esittelee muotoilutoimistoille ja pk-yrityksille kehitetyn Sprint-ohjelman sekä syventyy kiertotalouteen, sen liiketoimintamalleihin ja kiertotalouden mukaiseen suunnitteluun – Circular Designiin.

www.helsinkidesignweek.com

Kuva: Design Market Kaapelitehtaalla. Helsinki Design Week / Otso Kaijaluoto