Messu-uutisia Saksasta: Heimtextil-messuilla uusi konsepti ja Neonyt yhdistää Greenshowroomin ja Ethical Fashion Shown

Saksan messukentässä tapahtuu uudistuksia: Kodintekstiilien suurtapahtuma Heimtextil uudistuu, ja eettiseen muotiin erikoistuneet Greenshowroom ja Ethical Fashion Show yhdistyvät.

Frankfurtissa järjestettävä Heimtextil on maailman suurin kodin- ja sisustustekstiilien B2B-messutapahtuma. Heimtextil esittelee tekstiilejä laajasti, ja näytteilleasettajia messuilla on noin 3000. Se on kalenterivuoden ensimmäinen ammattilaistapahtuma, jonka sanotaan määrittelevän tekstiilisisustamisen trendit.

Trendinäyttely ja sen yhteydessä pidettävät alustukset ovat tärkeä osa Heimtextiliä. Trendeissä mennään pintaa syvemmälle: Heimtextilissä ei käsitellä vain visuaalisia trendejä vaan myös yhteiskunnallisia megatrendejä.

Seuraavat Heimtextil-messut järjestetään 8.-11.1.2019 Frankfurtissa. Niiden konsepti uusiutuu, kun alueella otetaan käyttöön täysin uusi messuhalli ja yksi vanhoista halleista ei ole käytössä remontin vuoksi. Konseptin uudistuksessa aiheita ja tuoteryhmiä on niputettu messukävijöiden eli ostajien tarpeet huomioiden.

Valtavassa messutarjonnassa on mm. kankaita, verhoja, tapetteja, kodintekstiilibrändejä ja private label -valmistajia sekä uneen erikoistunut Healthy Sleep -osasto ja lemmikkieläinten tekstiileihin erikoistunut All about Pets -alue.

Eettisen muodin Neonyt-messut Berliinissä

Neonyt (”uusi uusi”) yhdistää Greenshowroomin ja Ethical Fashion Shown uuteen messukonseptiin. Keskiössä on entistä vahvemmin muoti. Näytteilleasettajilta edellytetään edelleen vastuullisuutta, jota arvioidaan messujärjestäjän kriteerein.

Ensimmäiset Neonyt-messut järjestetään Berliinissä 15.-17.1.2019. Messuja täydentävät samaan aikaan järjestettävät Fashionsustain- ja #Fashiontech-konferenssit. Neonytin vuoden 2019 pääteema on vesi.

Suomen Tekstiili & Muoti ry:n jäsenyritykset voivat kysyä vinkkejä kansainvälisistä messuista ja messuavustuksesta kansainvälistymisasiantuntija Anne Ruokamolta.

Lue lisää:
Heimtextil
Trendinäyttely Toward Utopia tammikuun Heimtextil-messuilla
Neonyt

Muista myös messuavustus näytteilleasettajille

Kuva: Heimtextil