Mitä tekee mallimestari? Kun koulu loppuu -sivusto kertoo tekstiili-, vaate- ja muotialan ammateista

Työvaatteita valmistavan Image Wearin mallimestari Miia Lundell kertoo työstään ja sen monipuolisuudesta videolla, joka on osa nuorille suunnattua koulutussivustoa.

Tekstiili- ja muotialojen ammattien kirjo on laaja. Suunnittelun ja muotoilun lisäksi alalta löytyy myös mielenkiintoisia kaupallisen ja teknillisen alan työtehtäviä. Alalla työskennellään esimerkiksi asiantuntija- ja johtotehtävissä tai myynnin, markkinoinnin, brändinrakentamisen sekä tutkimuksen ja tuotekehityksen parissa.

Alan monipuolisia tehtäviä avataan Kun koulu loppuu -sivustolla. Mukana on muun muassa mallimestarin työstä kertova video.

– Työvaatteet ovat todella haastavia ja käyttäjäkunta on laaja. Työssä parasta on monipuolisuus ja laajuus, se että pääsee kehittämään itse. Pitää olla ajan hermolla. Työvaatteet ovat koko ajan enemmän teknisiä, sinne tulee älyä mukaan ja materiaalit kehittyvät vauhdilla, kertoo mallimestari Miia Lundell.

Suomen Tekstiili & Muoti ry on mukana Kun koulu loppuu -hankkeessa. Sen tavoitteena on edistää alan imagoa ja houkuttelevuutta yläkoululaisten tai lukion päättäneiden nuorten tulevaisuuden työnantajana. Viime vuonna Kunkoululoppuu.fi -sivustolle tehtiin lähes 1 600 000 sivulatausta ja yksittäisiä käyttäjiä oli 495 694.

Hankkeeseen kuuluu myös Kun koulu loppuu -julkaisu. Sen avulla tavoitellaan oppilaitosten edustajia ja opettajia, jotta he osaisivat ohjata nuoria ammatinvallinnassa ja suunnata heitä hakeutumaan myös tekstiili- ja muotialan koulutukseen.

Tutustu Kun koulu loppuu -sivustoon ja mallimestarin työnkuvaa esittelevään videoon!