Novitan langat kymmeniin tavarataloihin Britanniassa

Suomi-buumi vauhditti Novitan merkittävään sopimukseen tunnetun John Lewis -tavarataloketjun kanssa. Novita lanseeraa langat John Lewisin tavarataloissa ja verkkokaupassa.

Novita lanseeraa neulelankansa ensi syksynä Britanniassa John Lewis -ketjun verkkokaupassa ja sen 30:ssä tavaratalossa.

” Olemme ylpeitä, että saamme lanseerata lankamme tunnetun John Lewis -ketjun kanssa. Meneillään on oikea Suomi-buumi. Aitouteen perustuva elämäntapa ja luonnonmukaiset suomalaiset tuotteet houkuttavat kuluttajia Iso-Britanniassa ja muualla maailmalla. Vastaamme hyvin mielellämme tähän kysyntään”, sanoo Novitan toimitusjohtaja Daniela Yrjö-Koskinen.

John Lewis -ketjun 50 tavarataloa sijaitsevat Englannissa, Skotlannissa ja Walesissa. Tavarataloketju on perustettu 1864. Se on menestynyt myös verkossa, ja sen tavoite on nostaa verkkokaupan osuus 50 prosenttiin myynnistä 2020 mennessä.

Myös digiyhteisö Novitaknits avaa brändin tietä maailmalle. Se on Novitan suosittu nettiyhteisö, jossa on yli 100 000 rekisteröitynyttä jäsentä. Novitaknits tavoittaa verkossa kaukaisimmatkin kuluttajat. Neulomisinnostus on tarttunut nuoriin, jotka opettelevat taitoja Youtube-videoista.

Perheyhtiö Novita juhlii tänä vuonna 90-vuotissyntymäpäiväänsä. Daniela Yrjö-Koskinen on yksi kolmesta sisaruksesta, jotka omistavat yhtiön. Hallituksen puheenjohtaja on heidän isänsä Ernst Gylfe.

Suomessa Novitan markkinaosuus on yli 90 prosenttia. Vientimaita ovat Ruotsi, Norja, Baltian maat ja nyt myös Britannia. Novita pyrkii saavuttamaan 30 miljoonan euron liikevaihtotavoitteen vuoteen 2020 mennessä. Viime vuoden liikevaihto oli 23 miljoonaa euroa.

Kuva: Novita