Nuoria suomalaisia suunnittelijoita promoava Pre Helsinki näkyi katukuvassa ja mediassa

Viime viikolla kolmatta kertaa järjestetty Pre Helsinki –muotitapahtuma liikkui muodin ja taiteen välimaastossa. Pre Helsinki keskittyy suomalaiseen muotiin, ja tapahtuma kokosi yhteen nousevat suomalaiset vaatesuunnittelijat, kykyjenetsijät, sisäänostajat, muotitoimittajat sekä suuren yleisön.

Article image

Nuorten suunnittelijoiden työt näkyivät Aalto-yliopiston vuotuisessa muotinäytöksessä ja eri suunnittelijoiden omissa liikkeissä. Pre Helsinki Shopissa Uudenmaankadulla myytiin tapahtuman ajan nuorten suunnittelijoiden tuotteita ja mallikappaleita. Kaupan avajaisissa jaettiin Trendin 3 000 euron suuruinen Fashion Export Prize, joka myönnettiin tänä vuonna kenkäsuunnittelija Achilles Ion Gabrielille.

Näytösten ohella Pre Helsingin ohjelmassa oli alan seminaareja, työpajoja ja näyttelyitä. Designmuseossa järjestettiin ennakkokatsaus kesäkuun alussa aukeavaan ”Suomimuodin antologia”-näyttelyyn.

Myös alan tunnetut nimet olivat esillä Pre Helsingissä. Marimekon kesän muoti näkyi Espalla tavallista aiemmin pidetyissä muotinäytöksissä, ja Samuji esitteli tapahtuman aikana FW15/16-mallistonsa.

“On hienoa, että kaksi nuorta naista Martta Louhekari ja Miia Koski ovat tehneet upean ja kansainvälisesti tunnetun tapahtuman. Me kaikki alan toimijat ja yritykset hyödymme heidän tapahtumasta”, sanoo Anna-Kaisa Auvinen,Suomen Tekstiili & Muoti ry toimitusjohtaja.

Lisätietoja

tapahtumasta ja järjestäjästä löydät sivuilta: www.prehelsinki.fi