Puhemies Paula Risikko ensimmäisen Tekstiilin ja muodin palkinnon suojelijaksi

Tekstiilin ja muodin palkinto on uusi tunnustuspalkinto, joka myönnetään alalla ansioituneelle yritykselle tai toimijalle. Palkinnon arvo on 10 000 euroa, ja voittajan valitsee vaikuttajista ja asiantuntijoista koostuva tuomaristo. 

Tekstiilin ja muodin palkinto

Alan uusi tunnustuspalkinto, joka jaetaan Tekstiilin ja muodin päivässä 28.11.2018.

Palkinnon arvo on 10 000 euroa.

Ehdota palkinnon saajaa 25.10. mennessä!

Tekstiilin ja muodin palkinnon ensimmäinen saaja julkistetaan 28.11. alan vuoden päätapahtumassa, Tekstiilin ja muodin päivässä Musiikkitalolla. Palkinnon suojelijana toimii eduskunnan puhemies Paula Risikko.

Eduskunnan puhemies Paula Risikko

”Suomalaisella tekstiili- ja muotialalla on hienoa osaamista. Olen ylpeä siitä, että voin olla mukana nostamassa esiin sen menestyksen tekijöitä. Meistä jokainen voi vaikuttaa suomalaisen tekstiiili- ja muotialan menestykseen ostamalla sen tuotteita”, puhemies Risikko sanoo.

Tuomaristo koostuu yhteiskunnan, median, talouselämän ja alan koulutuksen toimijoista sekä liiton edustuksesta. Sen jäseniä ovat professori Pirjo Kääriäinen Aalto-yliopistosta, toimittaja Jani Niipola Kauppalehdestä, partner Jaakko Salminen Grannenfelt Finance Oy:stä ja toimitusjohtaja Anna-Kaisa Auvinen Suomen Tekstiili & Muoti ry:stä.

Palkinnon saajaksi voi ehdottaa suomalaista yritystä tai toimijaa, joka on esimerkiksi luonut menestyksekkäästi kasvua omalla liikeideallaan, tarjoaa vastauksia ajankohtaisiin haasteisiin tai toimii alan näkyvänä lähettiläänä.

Palkinnon saajaa voi ehdottaa kuka tahansa. Ehdotuksista koostetaan 3-5 ehdokkaan kärkijoukko, joiden joukosta tuomaristo valitsee voittajan.

Ehdotuksen palkinnon saajaksi voi tehdä täällä. Ehdotukset on tehtävä torstaihin 25.10.2018 mennessä.

* * *

Tekstiilin ja muodin palkinto myönnetään alalla ansioituneelle suomalaiselle yritykselle tai toimijalle. Sen myöntämisessä tarkastellaan muun muassa:

  • liike- ja tuoteideoiden omaperäisyyttä
  • toiminnan tai tuotteiden kehitystyötä
  • kasvua ja kehitystä
  • kykyä tarjota vastauksia ajankohtaisiin haasteisiin
  • kykyä hakea vastuullisia ratkaisuja ja toimintatapoja
  • viestintää ja markkinointia
  • vaikuttavuutta ja yhteiskunnallista merkitystä
  • kykyä uusiutua
  • kansainvälistymistä
  • toimintaa alan lähettiläänä (myönteinen viesti ja positiivinen näkyvyys)

Tekstiilin ja muodin päivän ohjelmassa 28.11.2018 on puheenvuoroja kansainvälisiltä vierailta ja suomalaisilta vaikuttajilta sekä alan toimijoille suunnattuja teemallisia ja käytännönläheisiä sessioita. Palkinnon saaja julkistetaan tapahtuman iltatilaisuudessa.

Lue lisää Tekstiilin ja muodin päivästä.

Kuva: Eduskunta