Ril’s 20 vuotta: ”Beauty with a meaning” 

Designer-vetoinen Ril’s elää kulta-aikaansa. Brändi täyttää tänä syksynä 20 vuotta – upeampana ja vahvempana kuin koskaan.

Vuosi 2017 on lahtelaiselle Luhdalle merkittävä vuosi. Suomen 100-vuotisjuhlavuonna yritys juhlii 110. syntymäpäiväänsä, ja sen muotikonsepti Ril’s täyttää 20 vuotta.

Ril’sin tarina alkoi 1990-luvun lopussa, ja brändin mallistoilla on ollut uskolliset käyttäjänsä jo vuosia. Juhlavuonna mallisto on noussut uuteen loistoonsa. Malliston suosio perustuu kauniiseen aikaa kestävään designiin, erinomaiseen yhdistelmään kaupallisuutta ja luovuutta sekä esteettisesti vahvoihin ja korkealaatuisiin tuotteisiin. Ril’sin mallisto on aina ollut vahvojen naisten käsialaa.

Vuoden 2014 alusta alkaen Ril’sin mallistojen pääsuunnittelija on toiminut Birgitta Sannig.

Birgitta Sannig elää ja hengittää muodin maailmaa 24 h vuorokaudessa. Italialaiset villakankaat, silkkisekoitteet ja huippuammattilaisten kanssa yhteistyössä toteutetut nahkakengät ja -laukut vilahtelevat työviikon agendassa. Mallisovituksessa Birgitta korjaa lahkeen linjaan millimetrejä, jotta tuote olisi sopiva juuri aikuisen naisen silhuettiin. Iloa, intohimoa ja inspiraatiota: siitä on Ril’s tehty.

– Minulle oli suuri ilo ja kunnia aloittaa upean Ril’sin pääsuunnittelijana viitisen vuotta sitten. Alusta asti tavoitteeni oli palauttaa Ril’s sinne, minne se kuuluu; loistoonsa, modernin vahvan ja itsenäisen naisen ylle ja vaatekaappiin. Halusin myös selkeyttää konseptia; keskityn kokonaisuuden vahvaan koordinointiin ja tuotteiden yhdisteltävyyteen, kertoo Birgitta Sannig.

– Filosofiani suunnittelijana on luoda kauniita ja laadukkaita, aikaa kestäviä tuotteita, jotka elävät vahvasti tätä päivää. Olen tehnyt rekkiin kaiken sen, mitä osaan. Siinä on iso pala sieluani. Sitä työtä jatkan.

Matkan varrelle mahtuu monta tähtihetkeä. Ril’siä on nähty niin tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolla kuin Ruotsin kruununprinsessa Victorian päällä, mutta eniten suunnittelija sydäntä lämmittää nähdä malliston tuotteita upeiden suomalaisten vahvojen naisten päällä niin työssä, arjessa kuin juhlassa.

Ril’sin mallistot ovat esillä kuluttajille merkin omassa lippulaivamyymälässä Pohjoisesplanadilla Helsingissä. Tämän lisäksi mallistoja myyvät muun muassa Aleksi 13, Stockmann sekä pari sataa muuta jälleenmyyjä Suomessa ja Ruotsissa.

www.rils.com