Standardeja mm. potilasvaatteista ja tekstiilien testauksesta: Viime vuonna 43 TEVASTAn julkaisua

Standardien avulla voidaan varmentaa tuoteturvallisuutta, määrittää tuotteen laatua sekä edistää tuotekehitystä.

Standardisoimisyhdistys TEVASTA ry vastaa Suomessa tekstiili-, vaatetus-, kenkä- ja nahka-alan sekä työ- ja suojavaatteiden standardisoinnista. TEVASTA toimii Suomen Tekstiili & Muoti ry:n yhteydessä.

Viime vuonna valmistui mm. potilasvaatehankintoja helpottava kansallinen potilasvaatestandardi SFS 7500 Sairaalatekstiilit. Potilasvaatteet. Trikoopyjama, -yöpaita ja -avopaita. Se tuo joustavuutta materiaalien valintaan ja tuotekehitykseen. Standardilla korvattiin vanhoja potilasvaatestandardeja.

Uusien julkaisujen joukossa oli myös useita tekstiilien ja nahan testausstandardeja sekä menetelmiä suojavaatteiden testaamiseksi esimerkiksi kemikaaleja vastaan.

Kansainvälisiä, eurooppalaisia, teknisiä raportteja ja kansallisia standardeja on TEVASTAn toimialalla valmisteilla tai työn alla kuluvan vuoden aikana n. 400. Voimassa olevia standardeja, teknisiä raportteja tai muita dokumentteja TEVASTAlla on tällä hetkellä reilut 800 kpl.

Lue lisää standardisoinnista.

SFS-, CEN- ja ISO-standardeja sekä teknisiä spesifikaatioita voi ostaa Suomen Standardisoimisliitto SFS ry:n verkkokaupasta.