Suomalainen kiertotalousosaaminen Remake Ekodesignin valttina maailmalla

Remake Ekodesignin MEM-vaatemallisto valloitti International Fashion Week Amsterdam -tapahtuman viikonloppuna kolmella omalla näytöksellään. Ainutlaatuinen mallisto on valmistettu kokonaan kuluttajilta kerätyistä vanhoista farkuista ja collegesta. 

MEMin perustaja ja suunnittelija Paula Malleus on kehittänyt käytetyistä vaatteista valmistettavaa mallistoa vuodesta 2012 lähtien. Hänen luotsaamansa ja perustamansa Remake Ekodesign -yritys on kehittänyt pitkäjänteisesti tekstiilijätteen ja ylijäämämateriaalien hyödyntämistä vaateteollisuudessa jo vuodesta 2007.

”Suomalainen pioneeriosaaminen kiertotaloudessa yhdistettynä näyttäviin mallistoihin kiinnostaa nyt selvästi maailmalla. Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus päästä kertomaan kansainväliselle yleisölle tarkemmin tekstiilialan kiertotaloudesta ja tuotannon mullistuksesta ja edistämään ihmisten tietoisuutta kestävistä vaihtoehdoista”, kertoo Malleus.

Suomalainen edelläkävijyys ja innovatiivisuus kestävän muodin ja kiertotalouden parissa sai näkyvyyttä, kun MEM esiteltiin kansainväliselle medialle ja yleisölle International Fashion Week Amsterdam -tapahtumassa 12.-13.5.2018. Lisäksi Malleus luennoi tapahtumassa siitä, kuinka alan muutos on maapallon kannalta väistämätön.

MEMin viides mallisto ENDURE esitellään tulevana kesänä Helsinki Fashion Week -tapahtumassa 20.-25.7.2018.

”Jokainen aiempi mallisto on kehittänyt tietojamme ja taitojamme siitä, miten käytetyt vaatteet muuntuvat sarjatuotettaviksi uusiksi tuotteiksi. Tässä viidennessä mallistossa näytämme maailmalle, että se on tehtävissä ja sehän tehdään!” Malleus vakuuttaa.

Kuva: Remake