Suomalaisbrändit ja työmarkkinajärjestöt mukana Helsinki Pride -viikolla

Kauppa-alusta Weecos ja lähes 50 designmerkkiä tukevat tänäkin vuonna ihmisoikeustapahtuma Helsinki Pridea. Mukana Pride-viikolla ovat myös työmarkkinajärjestöt, kuten Elinkeinoelämän keskusliitto EK, jonka jäsen Suomen Tekstiili & Muoti on.

Helsinki Pride -viikkoa vietetään juhannuksen jälkeisellä viikolla 25.6. -1.7.2018. Mukana tapahtumassa ja sitä tukemassa on mm. suomalaisia designbrandeja.

Vastuullisiin tuotteisiin keskittynyt kauppa-alusta Weecos on tapahtuman kumppani, ja sen mukaan on lähtenyt yli 50 suomalaista design-brandia, mm. Marita Huurinainen, Papu Design, Pumpa Upcycle, PURA Finland ja Uhana Design.

Weecosin toimitusjohtaja Hanna Lusila muistuttaa, että tasa-arvoista yhteiskuntaa ei voi pitää itsestäänselvyytenä. Siksi tarvitaan näkyvää työtä tasa-arvon edistämiseksi. Myös designilla voi vaikuttaa ja tehdä tilaa äänille, jotka usein jäävät kuulematta.

Weecos x Helsinki Pride -kampanjassa mukana olevien tuotteiden myynnistä lahjoitetaan vähintään 10 prosenttia Helsinki Priden ihmisoikeuksia ja tasa-arvoista Suomea edistävään työhön.

EK:lla perhetapahtuma

Elinkeinoelämän keskusliitto EK osallistuu myös Helsinki Pride -viikolle. EK haluaa puhua syrjimättömän työelämän ja yhteiskunnan puolesta erityisesti pyrkimällä vaikuttamaan asenteisiin. Suomen Tekstiili & Muoti ry on EK:n jäsen.

Osana Pride-viikkoa EK järjestää yhdessä SAK:n, STTK:n ja Akavan kanssa perheiden monimuotoisuutta puolustavan tapahtuman. Kaikille avoin perhetapahtuma järjestetään Kampin Narinkkatorilla maanantaina 25.6. klo 15-18. Tilaisuus toteutetaan yhteistyössä Monimuotoiset perheet -verkoston kanssa. Lapsia viihdyttää paikan päällä musiikkiteatteriduo Mimi ja Kuku.

Perhetapahtumalla työmarkkinajärjestöt haluavat muistuttaa, että syrjintä ja häirintä ovat työelämässä kiellettyjä. Työpaikoilla pitää olla tilaa erilaisille ihmisille ja kaikenlaisten perheiden vanhemmille.