Suominen investoi uuteen tuotantolinjaan Bethunen-tehtaalle

Uusi linja keskittyy kotitalouksien ja teollisuuden pyyhintätuotteissa sekä wc:stä huuhdeltavissa tuotteissa käytettäviin kuitukankaisiin.

Article image

Maailmanlaajuisesti johtava kuitukangasvalmistaja Suominen vahvistaa, että se on päättänyt investoida uuteen märkärainausta (wetlaid) hyödyntävään tuotantolinjaan Bethunessa, Yhdysvalloissa. Neuvottelut laite- ja palvelutoimittajien kanssa jatkuvat yhä, joten investointihankkeen kokonaisarvo julkistetaan myöhemmin. Investoinnin myötä Bethunen-tehtaalle arvioidaan syntyvän ainakin 25 uutta työpaikkaa. Tuotantolinjan asennuksen odotetaan valmistuvan vuoden 2016 jälkipuoliskolla.

Investointi on merkittävin yksittäinen hanke Suomisen 30–50 miljoonan euron investointiohjelmassa, joka julkistettiin vuoden 2014 lopulla, ja se tukee yhtiön kasvutavoitetta strategiakaudelle 2015–2017. Aiemmin julkistetun mukaisesti Suomisen liikevaihto nousee vuoden 2017 lopussa noin 500 miljoonaan euroon, mikäli yhtiö onnistuu strategiansa toteuttamisessa.

”Tavoitteemme on lisätä sekä myyntimääriämme että korkeamman lisäarvon tuotteiden osuutta portfoliossamme. Siksi uusi tuotantolinja keskittyy korkeamman lisäarvon kuitukankaisiin, joita käytetään kodinhoidon ja teollisuuden pyyhintätuotteissa sekä wc:stä huuhdeltavissa pyyhintätuotteissa”, sanoo Suomisen toimitusjohtaja Nina Kopola.

Kuitukankaiden kysynnän odotetaan kehittyvän suotuisasti useiden maailmanlaajuisten megatrendien ansiosta. ”Esimerkiksi sairaalalähtöisten infektioiden määrän kasvu maailmalla lisää hygieenisten, kertakäyttöisten pyyhkeiden kysyntää terveydenhoitoalalla. Samaan aikaan kuluttajat haluavat päivittäiseltä kodinhoidolta huippuluokan puhtautta ja mukavuutta. Se lisää helppokäyttöisten, antibakteeristen kertakäyttöpyyhkeiden ja wc:stä huuhdeltavien pyyhkeiden kysyntää. Nämä ovat vain esimerkkejä megatrendeistä, jotka kiihdyttävät kuitukankaiden kysyntää”, Nina Kopola jatkaa.

Investoinnin juhlistamiseksi Suominen järjestää kutsuvierastilaisuuden Bethunen-tehtaallaan 2.6.2015. Kunniavieraana tilaisuuteen osallistuu muiden muassa Etelä-Carolinan kuvernööri Nikki R. Haley.

Lisätietoja

Suominen Oyj

Kuva: Suominen Oyj

Suominen valmistaa kuitukankaita rullatavarana pyyhintä- ja hygieniatuotteisiin sekä terveydenhuollon sovelluksiin. Suomisen kuitukankaista valmistetut lopputuotteet – esimerkiksi kosteuspyyhkeet, terveyssiteet ja haavataitokset – luovat lisäarvoa kuluttajien ja ammattilaisten käytössä eri puolilla maailmaa. Suominen on pyyhintään tarkoitettujen kuitukankaiden globaali markkinajohtaja ja sillä on noin 600 työntekijää Euroopassa sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikassa. Suomisen jatkuvien liiketoimintojen liikevaihto vuonna 2014 oli 401,8 milj. euroa ja liikevoitto ennen kertaluonteisia eriä 26,9 milj. euroa. Suomisen osake (SUY1V) noteerataan NASDAQ OMX:n Helsingin pörssissä.