Suominen lanseeraa uusiutuvista raaka-aineista valmistettuja kuitukankaita hygieniatuotteisiin

Suominen Oyj laajentaa hygieniatuotteisiin suunniteltua kuitukangasvalikoimaansa kahdella uudella materiaalilja, jotka on valmistettu vesineulausteknologialla.

Molemmat uudet materiaalit valmistetaan uusiutuvista raaka-aineista, kuten esimerkiksi puuvillasta tai polylaktidista (PLA). Polylaktidia valmistetaan mm. maissitärkkelyksestä tai sokeriruo’osta. Uudet materiaalit on suunniteltu käytettäväksi imukykyisissä hygieniatuotteissa, muun muassa pikkuhousunsuojissa.

BIOLACE® Move on sisäkerros- eli nk. ADL -materiaali (acquisition and distribution layer), jonka tehtävänä on siirtää kosteutta nopeasti ja tasaisesti.

BIOLACE® Cozy on hygieniatuotteen pintakerrosmateriaali. Materiaali on sekä pehmeää, että kosteudensiirto-ominaisuuksiltaan erinomainen. Kuitukankaaseen saadaan tarpeen mukaan kustomoitua haluttua pintakuviointia.

”Kysyntä ympäristöystävällisemmille ja turvallisemmille hygieniatuotteille on kuluttajien keskuudessa kova. Nämä kuitukankaat auttavat asiakkaitamme vastaamaan tuohon kysyntään”, kertoo Assistant Product Manager Johanna Sirén Suomiselta.

”Parasta BIOLACE®-tuotteissa on, että ne eivät ole kompromisseja: Kuluttajat saavat hygieniatuotteita, jotka toimivat yhtä hyvin kuin tavanomaiset tuotteet mutta ovat vastuullisempia valintoja esimerkiksi ympäristöä ajatellen.”

Suominen valmistaa kuitukankaita rullatavarana pyyhintä- ja hygieniatuotteisiin sekä terveydenhuollon sovelluksiin.

Kuva: Suominen Oyj