Suominen on käynnistänyt uuden tuotantolinjan suunnittelun – hanke avainasemassa strategian toteuttamisessa

Maailmanlaajuisesti johtava kuitukangasvalmistaja Suominen on käynnistänyt suunnitteluprosessin investoinnista uuteen märkärainausta (wetlaid) hyödyntävään kuitukangaslinjaan.

Article image

Suunniteltu investointi tukisi toteutuessaan Suomisen kasvustrategiaa ja olisi merkittävin yksittäinen hanke yhtiön joulukuussa 2014 julkistamassa investointiohjelmassa.

Suomisella on pitkä kokemus ominaisuuksiltaan ainutlaatuisten kuitukangastuotteiden valmistamisesta märkärainauksella. Nyt suunnitteluvaiheessa oleva investointi vahvistaisi toteutuessaan yhtiön johtavaa markkina-asemaa.

Yhtiön alustavien suunnitelmien mukaan uusi kuitukangaslinja palvelisi useita korkeamman lisäarvon loppukäyttöalueita ja olisi merkittävä askel Suomisen kasvustrategian toteuttamisessa. Uutta tuotantolinjaa suunnitellaan Pohjois-Amerikkaan, jossa korkeamman lisäarvon kuitukankaiden kysyntä on ollut historiallisesti hyvällä tasolla ja myös markkinoiden kasvunäkymät ovat lupaavat.

”Olen erittäin iloinen voidessani tiedottaa näin merkittävästä askeleesta kasvustrategiamme toteuttamisessa. Koska investointihanke on valmistelussa ja useita tärkeitä päätöksiä, esimerkiksi laitetoimittajien valinta, on vielä kesken, emme vielä kommentoi hankkeen kokonaisarvoa. Voin kuitenkin todeta, että kyseessä on selvästi merkittävin yksittäinen hanke joulukuussa julkistamassamme 30 – 50 miljoonan euron suuruisessa kasvuinvestointiohjelmassamme”, sanoo Nina Kopola, Suominen Oyj:n toimitusjohtaja.

Lisätietoja

Suominen Oyj