Suominen tuo markkinoille tekoälyä hyödyntävät kuitukankaat

Kuitukangasyhtiö Suomisen uusi Intelligent Nonwovens™ -tuotekonsepti mahdollistaa ensimmäisenä maailmassa digitaalisten ominaisuuksien lisäämisen kuitukankaisiin.

Suomisen uusi konsepti yhdistää tekoälyn erittäin tarkkakuvioisiin kuitukangastuotteisiin. Digitaaliset ominaisuudet saadaan lisättyä kuitukankaaseen muuttamatta materiaalin ulkonäköä tai heikentämättä sen muita ominaisuuksia.

Uusi tuotekonsepti auttaa parantamaan esimeriksi jäljitettävyyttä tai tuoteturvallisuutta. Se tuo uusia mahdollisuuksia myös tuotteiden markkinointiin.

”Jos kuluttaja esimerkiksi tahtoo tietää käyttämänsä kosteuspyyhkeen raaka-aineet, hän voi saada tiedot skannaamalla kosteuspyyhkeen älypuhelimellaan. Myös kosteuspyyhevalmistaja voi selvittää kuitukankaan alkuperän nopeasti samalla tavalla, mikäli tuotteessa olisi esimerkiksi jokin valmistusvirhe”, kertoo Suomisen teknologiajohtaja Markku Koivisto konseptin konkreettisista käyttökohteista.

”Mahdolliset käyttökohteet riippuvat vain meidän ja asiakkaidemme mielikuvituksesta. Tätä voidaan soveltaa mitä erilaisimpiin tarkoituksiin.”

Suominen Intelligent Nonwovens™ on nimetty finalistiksi RISE Innovation Award -kilpailussa, joka myönnetään tekniikkaa ja tiedettä luovasti hyödyntävälle innovaatiolle kuitukankaiden alalla.

Lue lisää Suomisen verkkosivuilta