Taitaja-voittaja Riina Kahra: Monialaisesta osaamisesta on hyötyä työmarkkinoilla

Suomen Tekstiili & Muoti palkitsi vaatteenvalmistuksen kultamitalistin Taitaja-kilpailussa eli ammattitaidon suomenmestaruuskilpailuissa. Voittaja on Riina Kahra Tampereen seudun ammattiopisto Tredusta.

Riina Kahra opiskelee toista vuotta tekstiili- ja vaatetusalan tutkintoa. Kultamitalisti on onnellinen ja hieman yllättynytkin menestyksestään Taitaja-kisassa. Hän lähti kisaan tavoitteenaan mitalipaikka.

”Uskon, että voitin periksiantamattoman asenteeni vuoksi ja siksi, että harjoittelin ahkerasti. Kisassa vahvuuksiani olivat rauhallinen työskentely ja myös hyvin sujunut asiakaspalvelutehtävä.”

Kilpailuun suunniteltiin ennakkotehtävänä kolme asustetta, joista yksi valmistettiin. Niissä käytettiin myös kierrätettyä materiaalia ja hukkapalaa valmistettavasta mekosta. Kisatehtävänä oli pikkumustan valmistaminen.

”Harjoittelin tekemällä mekkoa ja yksittäisiä harjoituksia, jotka tukivat mekon valmistusta. Toisen vuoden opiskelijana en ollut tehnyt kovinkaan montaa mekkoa, joten jouduin aloittamaan Taitaja-harjoittelun lähes nollasta. Jotkin asiat onnistuivat paremmin kuin toiset, mutta kokonaisuudessa olen tyytyväinen suoritukseeni”, Kahra kertoo.

Aiemmin parturi-kampaajaksi valmistunut Kahra suorittaa viimeistä vuotta kaksivuotisesta tekstiili- ja vaatetusalan tutkinnostaan.

”Olen kulkenut hieman erilaista polkua vaatetusalalle. Olen aina ollut kiinnostunut kauneudesta ja muodista, ja mielestäni molemmat ammatit tukevat toisiaan. Vaatetusalan opintojen myötä olen mm. oppinut näkemään ja hahmottamaan erilaisia kokonaisuuksia. Uskon myös, että monialaisesta osaamisestani on hyötyä myös työmarkkinoilla”, Kahra kuvailee.

Kahra suunnittelee tulevaisuuttaan avoimin mielin. Hänen haaveensa on työ, jossa voisi yhdistää molempien alojen osaamista.

”Olen avoin kaikelle. Työelämästä minulla on kokemusta jonkin verran, ja olen valmis tekemään töitä unelmieni eteen. Uskon, että ahkeran ja sitoutuneen asenteeni vuoksi voin saavuttaa vaikka mitä.”

 

Taitajassa kisatyönä valmistunut pikkumusta Kuva: Riina Kahra

Riina Kahra Instagramissa