Teknisten tekstiilien, kuitukankaiden ja alan sovellusten Techtextil-messut Frankfurtissa – tule mukaan tutustumaan!

Techtextil on maailman suurin teknisten tekstiilien ja kuitukankaiden ammattitapahtuma. Esillä on laajasti teknisten tekstiilien tuotteita, innovaatioita ja sovelluksia. Techtextil Forum -seminaari käsittelee tekstiiliteollisuuden ajankohtaisia aiheita, kuten biopohjaisten kuitujen käyttömahdollisuuksia, sensorien ja digitaalisten teknologioiden yhdistämistä tekstiileihin sekä tekstiiliteollisuuden tulevaisuuden trendejä. Yksi Techtextilin teemoista on kestävä kehitys.

Techtextil-messut järjestetään Frankfurtissa kahden vuoden välein. Osallistumalla yhteiselle tutustumismatkalle saat messujärjestäjältä vierailusi tueksi vinkkejä omaan toimintaasi liittyvistä näytteilleasettajista, joihin messuilla kannattaa tutustua. Lisäksi pääset tutustumaan yrityksesi toimintaan liittyviin teemoihin, joita käsitellään messujen asiantuntijaohjelmassa.

Tekstiilialan tuotteet, teknologiat ja ohjelmistot koolla Frankfurtissa

Näytteilleasettajat esittelevät tuotteita, joita käytetään lukuisilla eri teollisuudenaloilla muoti- ja vaatetusteollisuudesta aina lääketeollisuuteen ja rakentamiseen saakka. Mukana ovat mm. kuidut ja langat, kankaat, verkot, punokset ja loimineulokset, kuitukankaat, päällystetyt tekstiilit, komposiitit ja funktionaaliset vaatetustekstiilit. Messuilla voi tutustua alan teknologiaan, prosesseihin ja ohjelmistoihin. Myös tutkimus, kehittäminen, suunnittelu ja konsultointi ovat mukana messuilla.

Ajankohtaiset aiheet Techtextil Forum -seminaarissa

Techtextilin yhteydessä järjestettävä Techtextil Forum -seminaariohjelma tarjoaa päivittäin useita luentoja tekstiiliteollisuutta koskettavista ajankohtaisista aiheista, esimerkiksi biopohjaisten kuitujen käyttömahdollisuuksista, sensorien ja digitaalisten teknologioiden yhdistämisestä tekstiileihin, tekstiiliteollisuuden tulevaisuuden trendeistä, virtuaalisesta tuotekehityksestä ja monista muista aiheista.

Laitteet, prosessit ja tekstiilialan ohjelmistot esillä Texprocessissa

Samaan aikaan järjestetään vaatetus- ja tekstiiliteollisuuden koneisiin, laitteisiin ja prosesseihin keskittynyt Texprocess. Sen osa IT@Texprocess esittelee tekstiilialan ohjelmistoja ja palveluja, esimerkiksi CRM- ja ERP-ohjelmia sekä ohjelmia tuotteen elinkaaren hallintaan (product life-cycle management, PLM) ja hankintaketjun hallintaan.

Kestävä kehitys Techtextilin teemana

Yksi tärkeitä Techtextilin teemoja on kestävä kehitys. Molemmat messut nostavat esiin näytteilleasettajien ekologisia saavutuksia innovaatiopalkintojen kautta. Techtextil Forumin ekologisuutta käsittelevien aiheiden lisäksi Techtextilin ja Texprocessin vierailijat voivat nyt seurata myös Messe Frankfurtin kestävän kehityksen Fashionsustain-konferenssin ohjelmaa.

Tutustumismatka

Suomen Tekstiili & Muoti ry järjestää yhteistyössä Messeforum Oy:n kanssa alan yrityksille omakustanteisen tutustumismatkan 14.-15.5.2019. Messeforum Oy on Messe Frankfurt GmbH:n virallinen Suomen edustaja.

ALUSTAVA OHJELMA

Ti 14.5.2019

  • menolennot Frankfurtiin omin järjestelyin
  • kokoontuminen messuilla esim. klo 13
  • Messeforumin tervetulovastaanotto: pientä purtavaa, virvokkeita ja taustainfoa messuvierailua varten
  • messuvierailun aluksi yhteinen opastus ensimmäiseen halliin, josta vierailu jatkuu omien toiveiden mukaan
  • klo 18.15 kokoontuminen ja lähtö kävellen illalliselle lähellä messuja sijaitsevaan ravintolaan (illallinen omalla kustannuksella)
  • paluu hotelliin omien aikataulujen mukaan

Ke 15.5.2019

  • messuvierailu ja paluulento omin järjestelyin
  • halutessa yhteinen lounas messuravintolassa (lounas omalla kustannuksella)

Matkajärjestelyt ja ilmoittautuminen

Jokainen osallistuja vastaa itse omista matkavarauksistaan sekä hotelli- ja ateriakustannuksistaan.

Ilmoittaudu Techtextil -tutustumismatkalle tästä linkistä.

Lisätietoja tapahtumasta, suosituslennoista ja -majoituksesta Anne Ruokamolta.