Tekstiili- ja vaatealan liikevaihto reippaassa kasvussa, erityisesti vienti vetää

Tilastokeskuksen tällä viikolla julkistamien tietojen mukaan tekstiili- ja vaatealan liikevaihto on hyvässä kasvussa ja erityisesti vienti vetää keskimääräistä paremmin.

Tekstiilien valmistuksen toimialalla liikevaihto kasvoi marras-tammikuussa 10,4 % verrattuna vastaavaan ajanjaksoon edeltävänä vuonna. Kotimaan myynti kasvoi 9,9 % ja vientiliikevaihto 12,2 %.

Samaan aikaan vaatteiden valmistuksen toimialalla kokonaisliikevaihto kasvoi 5,4 %. Vaatevalmistuksessa erityisesti vienti vetää: vientiliikevaihto kasvoi peräti 15,5 %. Kotimaan myynti laski 1,1 %.

Liikevaihdon, kotimaan myynnin ja viennin muutos % 11/2016-01/2017. (Klikkaa kuvaa suuremmaksi)

Erityisesti vaatevalmistuksen osalta vienti on kehittynyt 2010-luvulla hyvin ja kannattelee kokonaisliikevaihtoa. Kotimaan myynti on ollut 2010-luvulla vaikeuksissa ja se on painanut kokonaisliikevaihdon kehitystä pakkaselle. Tuoreimpien lukujen perusteella näyttää kuitenkin siltä, että myös kotimaan myynnissä on merkkejä hienoisesta elpymisestä loppuvuodesta 2016. Tekstiilien valmistuksen toimialalla sekä kotimaan myynti että vientiliikevaihto ovat kehittyneet positiivisesti muutaman viime vuoden aikana.

Tilastokeskus julkisti tällä viikolla tuoreimmat tilastot teollisuuden liikevaihdosta. Liikevaihto kasvoi ensimmäistä kertaa lähes kuuteen vuoteen kaikilla teollisuuden toimialoilla edellisvuoden vastaavasta ajankohdasta. Lisätietoja Tilastokeskuksen uutisessa.