Tekstiilien kierrätyshankkeelle suunnitellaan jatkoa – mukaan haetaan uusia kumppaneita

Syksyllä 2016 käynnistyneessä Telaketju-hankkeessa on kehitetty kiertotalouden ekosysteemiä, joka perustuu suomalaiseen osaamiseen. Hankkeelle suunnitellaan parhaillaan jatkoa, ja mukaan haetaan myös uusia kumppaneita.

Telaketju-hanke on koonnut yhteen tekstiilien kiertotalouden edistämisestä kiinnostuneet yritykset, yhteisöt, oppilaitokset ja tutkimuslaitokset.

Hankkeessa on kehitetty yhtä aikaa kuluttajien poistotekstiilin keräystä ja lajittelua sekä kierrätysmateriaalin hyödyntämistä. Tähän mennessä on muun muassa kehitetty automatisoitua tekstiilien lajittelua ja testattu kierrätyskuitujen soveltuvuutta useisiin eri tuotteisiin. Jotta poistotekstiilien hyödyntäminen olisi taloudellisesti kannattavaa, on eri materiaaleille löydettävä teollisen mittakaavan käyttökohteita.

Jatkohankkeen suunnittelu käynnistyy syyskuussa – ilmoittaudu mukaan!

Telaketju-jatkohankeen suunnittelu käynnistyy syksyllä. Mukaan ovat tervetulleita kaikki tekstiilien kiertotaloudesta kiinnostuneet toimijat.

Jatkohankkeen suunnitteluun keskittyviä työpajoja pidetään syyskuun aikana Turussa, Tampereella, Lahdessa ja Helsingissä. Työpajat kestävät kolme tuntia, ja niiden tavoitteena on selvittää yritysten tarpeita tekstiilien kiertotalouden edistämiseksi. Työpajaan osallistuminen ei sido yrityksiä mihinkään.

Katso tarkemmat ajankohdat ja ilmoittaudu sinulle sopivaan työpajaan täältä!

Telaketju-jatkohanketta koordinoi VTT ja lisätietoa siitä antaa Pirjo Heikkilä.

Lue lisää hankkeesta ja tulevista tapahtumista Telaketju-sivuilta.