Tervetuloa jäseneksi AnJo Allee & Porin Villa ja Peite

Suomessa on paljon kiinnostavia tekstiili- ja vaatealan yrityksiä, joista liitto on saanut taas kaksi uutta jäsentä! Mukaan ovat tulleet luonnonmateriaaleista vuodetekstiilejä valmistava Porin Villa ja Peite sekä hattuvalmistaja Anjo Allee. Tervetuloa mukaan!

AnJo Allee on perheyritys, joka on erikoistunut hattuihin ja päähineisiin. Yrittäjä Anita Jokinen on koko ikänsä harrastanut hattuja, ja hän huomasi yllättäen, että häneltä alettiin ostaa omatekoiset hatut suoraan päästä.  Tästä ostajien tarpeesta syntyi idea Anjo Alleesta: yksilöllisiin ja käsintehtyihin hattuihin erikoistuneesta yrityksestä.

AnJo Allee valmistaa hatut perinteiseen käsityöläistyyliin. Anita Jokinen on kerännyt hattujen valmistamiseen tarvittavaa välineistöä vanhoilta suomalaisilta hattuprässäämöiltä Turusta ja Helsingistä. Hatut valmistetaan huopa-aihioista ja useimmiten aidoilla vanhoilla 1920-luvun hattutukeilla, ja näin saadaan yksilöllisiä ja kaikille sopivia hattuja. AnJo Allee voi valmistaa tilauksesta erikokoisia ja persoonallisia hattuja.

”Suomalaiset kuluttajat ja kansainväliset asiakkaat suhtautuvat myönteisesti suomalaiseen käsityöhön ja täällä valmistettuihin tuotteisiin”, Anita Jokinen kertoo.

”Ensi kertaa Anjon hattua sovittavan henkilön on usein vaikea uskoa kuvaansa ja tuntemuksiaan peilin edessä. Hei tämähän sopii minulle? Voiko minulle käydä hattu näin hyvin? Nämä ovat ensikommentit 90 prosentilla uusista asiakkaista”, Anita Jokinen jatkaa. AnJon tuotteita voi ostaa erilaisilla messuilla ja tapahtumissa Pohjoismaissa, sekä uudessa tehtaanmyymälässä Orimattilan Kehräämöllä.

Kuva: AnJo Allee

Porin Villa ja Peite on vuonna 1929 perustettu suomalainen perheyritys. Yrityksellä on pitkä historia, ja nyt sitä luotsaavat jo neljännessä polvessa yrittäjäpariskunta Teija ja Antti Viinikka. Porin Villa ja Peite valmistaa nimensä mukaisesti peittoja, tyynyjä, sijauspatjoja ja futon-patjoja. Valikoimaa on sekä lapsille että aikuisille.

Yrityksen tiloissa Porissa tehdään koko valmistusprosessi villan karstaamisesta valmiin tuotteen ompeluun. Tuotteiden valmistus on pitkälti käsityötä. Materiaaleina käytetään vain luonnonmateriaaleja, kuten villaa, luomupuuvillaa, hevosenjouhia, kookoskuitua ja luonnonkumia. Uutuutena Porin Villa ja Peite valmistaa 100 % suomalaisesta lampaanvillasta futon-patjat, petauspatjat, peitot ja tyynyt.

”Uskomme, että asiakkaamme ovat kiinnostuneita ostamiensa tuotteiden raaka-aineista ja niiden alkuperästä. Siksi toimimme aina vastuullisten toimijoiden ja tuottajien kanssa. Pitkät perinteemme auttavat meitä tuotekehittelyssä, jota teemme aina asiakkaiden toiveita kuunnellen”, Antti Viinikka kertoo.

Pääkuva: Porin Villa ja Peite

Oletko kiinnostunut Suomen Tekstiili & Muoti ry:n jäsenyydestä? Liiton jäseniksi voivat hakea tekstiili-, vaate- ja muotialan yritykset. Tarjoamme jäsenyrityksille erilaisia palveluita, tilaisuuksia ja verkostoitumista. Tule mukaan kasvavaan joukkoomme! Lue lisää jäsenyydestä ja liiton palveluista täältä. Jäsenyyteen liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä Hanne Mikkoseen.