Tervetuloa jäseneksi Lymed!

Lymed Oy valmistaa Suomessa painevaatteita ja terveyden apuvälineitä. Yrityksen tuotteet auttavat ihmisiä, mutta sen lisäksi painevaatteita valmistetaan myös koirille ja kameleille.

Lymedin asiakkaita ovat palovammapotilaat, kipukroonikot, turvotusongelmaiset ja syöpäsairaat sekä CP-, halvaus-, autismi- ja hypotoniapotilaat. Myös koiria ja kohta kameleitakin palvellaan painevaatteilla.

Painevaatteet ja apuvälineet valmistetaan alusta loppuun asti Tampereella. Jokainen mittatilaustuote valmistetaan yksittäin; tuotteelle piirretään omat kaavansa, joiden perusteella kappaleet leikataan ja ommellaan.

Lymed Oy

Tamperelainen yritys, joka valmistaa painevaatteita eri diagnooseihin

Työntekijöitä: 29 (2017)

Liikevaihto: 2,3m€ (2017), kasvua jo 25 vuotta

Saavutukset: A’Design Award 2016 Silver, 2016 German Design Award Special Mention, Red Dot Design Award 2014, Laatuinnovaatiopalkinto 2013, Teknologiayrittäjyyspalkinto 2013.

”Lymed-tuotteen valmistuksen lähtökohtia ovat paras mahdollinen hoitotulos, käyttömukavuus sekä viimeistelty, edustava ulkonäkö”, kertoo perustaja Teija Toikka.

Lymed-mittatilaustuotteet valmistetaan alusta loppuun Suomessa.

Teija Toikka perusti Lymed Oy:n vuonna 1993. Siitä on kasvanut vankka perheyritys, joka työllistää kausittain jopa yli 40 henkeä.

Lymed tähtäsi perustamisensa jälkeen nopeasti vientiyritykseksi.

”Tavoitteena oli heti alusta lähtien kehittää maailman parhaita painevaatteita yhteistyössä palovammakeskusten, tutkimuslaitosten sekä kirurgien ja terapeuttien kanssa. Pitkäjänteinen tuotekehitys parhaan mahdollisen hoitotuloksen saavuttamiseksi onkin ollut Lymedin kasvun avain”, Teija Toikka kertoo.

Lymed onkin palkittu usealla innovaatio- ja muotoilupalkinnolla.

”Lääkinnällisten apuvälineiden tekijälle tämä on äärimmäisen harvinaista”, Toikka kehaisee.

Myös kilpakamelit voivat hyötyä Lymedin painepuvuista.

Lymed valmistaa tuotteitaan käsityönä omalla tehtaallaan ja pitää arvossa suomalaista laatua. Lymed Oy:n kaavoittajatiimissä yhdistyvät tekstiilialan koulutus ja vankka työkokemus. Lymedin ompelijat ovat tehokkaita tarkkuustyön mestareita ja pystyvät toteuttamaan äärimmäisen monimutkaisiakin ideoita. Valmiskokoisten Lymed-tuotteiden leikkuu- ja ompelutyötä tehdään Tampereen lisäksi myös Virossa.

”Haluamme parantaa sekä ihmisten että eläinten elämänlaatua lääkkeettömästi painevaatteidemme avulla. Uusin innovaatiomme on yhdistää lääkinnällinen paineosaamisemme mittatilauksella tehtävään hyvinvointipaitaan. Paita auttaa vähentämään jännitys- ja kiputiloja sekä virheasentoja ja on mainio työkalu tuki- ja liikuntaelinongelmien ennaltaehkäisyssä”, Toikka kertoo.

lymed.fi