Tervetuloa jäseneksi Myssyfarmi!

Liitton uusin jäsen on Myssyfarmi, tervetuloa mukaan!

Myssyfarmi vie maailmalle suomalaisten mummojen kutomia villamyssyjä. Yrityksen toiminnassa on voimakas eettinen ja sosiaalinen painotus: Asusteet neulotaan käsin Pöytyällä paikallisten eläkeläisrouvien puikoissa, ja raaka-aineena käytetään tilalle asti jäljitettävää suomenlampaan luomuvillaa sekä taljoja. Villat värjätään käsin luonnonväreillä.

Myssyfarmin takana on yrittäjäpariskunta Anna ja Janne Rauhansuu. Myssy-yrityksen ohella pariskunta pyörittää luomutilaa Pöytyällä.

Myssyfarmi sai alun perin alkunsa Jannen neulomisinnostuksesta Sveitsissä. Neulomisharrastuksesta on kasvanut yritys, joka vie villapipoja maailmalle jo 15 maahan. Tällä hetkellä Myssyfarmi työllistää 20 mummoa myssyjen kutomiseen. Myssyjä myydään esimerkiksi Japanissa, Etelä-Koreassa, useissa Keski-Euroopan maissa ja Britanniassa.

”Kerromme aina ensimmäiseksi, että tulemme maatilalta ja että meillä on omia lampaita, joiden villaa hyödynnämme. Sokerina pohjalla jokainen tuote on mummon käsin neuloma. Tätä on monen vaikea uskoa todeksi”, Anna kertoo.