Tervetuloa jäseneksi Vaatelainaamo Vaatepuu!

Liitolla on uusi kiinnostava jäsen, Vaatelainaamo Vaatepuu. Yritys on hyvä esimerkki tekstiili- ja muotialalle syntyvistä uudenlaisista liiketoimintamalleista.

Vaatelainaamoissa yhdistyvät monet tämän hetken globaalit megatrendit: elämyksellisyys, yhteisöllisyys ja vastuullinen kuluttaminen. Ihmisten suhtautuminen omistamiseen muuttuu ja palveluiden ja jakamistalouden merkitys kuluttamisessa kasvaa.

Kuluttajat priorisoivat rahankäytössä aiempaa useammin elämyksiä, ja tämä heijastelee myös vaatekulutukseen. Maailmalta löytyy menestyviä vaatelainaamoita; muun muassa yhdysvaltalainen Rent the Runway tekee jo 100 miljoonan dollarin liikevaihtoa.

Vaatepuu on kaupunkilaisten yhteinen vaatekaappi

Vaatepuu on neljässä eri kaupungissa toimiva, Suomen ainoa vaatelainaamoketju. Vaatepuulla on toimipisteet Helsingissä, Järvenpäässä, Tampereella ja Turussa.

Vaatepuun valikoimissa on yli 3 000 tuotetta suomalaisilta vaatebrändeiltä, mm. Uhana Designilta, Marita Huurinaiselta, R/H Studiolta ja Andiatalta. Valikoimassa on rentoja arkivaatteita, työpukeutumista ja edustusasuja. Lainattava valikoima kasvaa, ja jatkossa lainaamosta voi löytyä myös valikoituja pohjoismaisia vaatebrändejä.

Tuotteet kiertävät neljän eri toimipisteen välillä, ja kierto mahdollistaa vaihtuvan valikoiman kaikille asiakkaille. Vaatepuu tarjoaa erilaisia määräaikaisia jäsenyyksiä sekä mahdollisuuden kertalainaukseen.

Vaatelainaamon perusti Soile-Maria Linnemäki vuonna 2013.

”Vaatepuu on rohkeille, aktiivisille ja erilaisista ilmiöistä kiinnostuneille naisille, jotka kaipaavat vaihtelua omaan pukeutumiseensa – vastuullisella periaatteella. Vaatepuun tarkoitus on auttaa tekemään harkittuja ostopäätöksiä ja panostamaan vaatteiden hankinnassa määrän sijasta laatuun. Vaatepuu haluaa tarjota mahdollisimman matalan kynnyksen kokeilla, miltä laadukas materiaali tuntuu iholla ja miltä viimeisteltyä designia tuntuu kantaa”, Linnemäki kertoo.

Jäsen saa vaihtelua vaatekaappiinsa ja pääsee samalla tutustumaan suomalaisiin vaatemerkkeihin ja kokeilemaan vaatteita, joita ei heti välttämättä uskaltaisi ostaa kaupasta. Vaatepuusta lainaamansa vaatteen voi halutessaan lunastaa omaksi.

Vaatepuu on äskettäin valittu mukaan Sitran Kiertotalouden Kasvupolku -ohjelmaan, jossa yritys saa sparrausta yrityksen kasvuun ja kehittämiseen. Linnemäen tavoitteena on luoda Vaatepuusta kattava pukeutumispalvelu, joka palvelee laajoja kohderyhmiä ja kaikenlaisia naisia.

Kuva: Vaatepuu / Maru Lemmetty