Tervetuloa jäseniksi Telakka, More Joy & The Fashion Company TFC!

Suomen Tekstiili & Muoti ry:llä on kolme uutta upeaa jäsenyritystä: Telakka, More Joy Oy & The Fashion Company TFC Oy.

Telakka on Kirsimari Kärkkäisen luotsaama työvaatesuunnitteluyritys. Yritys tarjoaa työvaatteiden suunnittelupalvelua sekä myy omaa palvelualoille suunnattua työvaatemallistoa.

Kirsimari Kärkkäinen on suunnitellut työvaatteita eri aloilla toimiville yrityksille jo parikymmentä vuotta. Tälläkin hetkellä yli 100 000 suomalaista työskentelee hänen suunnittelemissaan työasuissa. Kärkkäisen kädenjälki näkyy muun muassa VR:n, ABC-liikenneasemien ja Neste Oilin henkilöstön vaatteissa. Kotimaiseen designiin luottavat myös luterilaisen kirkon naispapit.

”Sydäntäni lähellä ovat funktionaalisuus ja vastuullisuus. Pyrimme suunnittelussa pitkäaikaisratkaisuihin eli mahdollisimman kestäviin, toimiviin ja ajattomiin vaatteisiin”, Kärkkäinen kertoo.


Kuva: Telakka

Susanna ja Mikko Myllymäen luotsaama More Joy Oy valmistaa erilaisia sisustustekstiilejä- ja tuotteita.

”Intohimomme on suunnitella kauniita ja kestäviä käyttöesineitä, joissa näkyy pohjoismainen elämäntyyli ja tunnelma”, Susanna ja Mikko kertovat.

More Joy on syntynyt tuomaan iloa ja hyväntuulisia tuotteita arkeen. More Joyn keittiöliinat, tekstiilit ja sisustustavarat valmistetaan 100-prosenttisesti biohajoavista luonnonmateriaaleista, joilla on pitkä elinkaari.

More Joy -tuotteita voi tilata myös omalla teksti- tai kuvapainatuksella. Yrityksen tuotteita tilataankin paljon yrityskäyttöön ja liikelahjoiksi. More Joy toimittaa ketterästi asiakkaan toivomat tuotteet. Minimitilaus räätälöidyille malleille on 500 kappaletta, mutta päivässä pystytään tuottamaan jopa 10 000 tuotetta.

More Joyn tuotteita on myynnissä ympäri maailmaa Kanadasta Uuteen-Seelantiin, ja yritys pyrkii kasvattamaan vientimarkkinaa entisestään.

The Fashion Company suunnittelee leikkisiä ja käytännöllisiä trikoovaatteita lapsille brändillä Pop & Co.

”Mallisto syntyy matkustamisen tuomasta inspiraatiosta, olemme sitten Helsingin keskustassa tai keskellä Kiinaa: kaupunkien syke, kulttuurit, luonto ja taide näkyvät mallistossamme. Suunnittelemme yksinkertaisia vaatteita selkeillä, helposti yhdisteltävillä väreillä, mutta kaikessa piilee jokin jännä yksityiskohta”, toimitusjohtaja Petra Kiuru kertoo.

Kiuru on toimitusjohtajana myös lastenvaateyritys Zalekuassa, jolla on oma tehdas Latviassa. Pop & Co malliston tuotteet valmistetaankin Zalekuan Latvian tehtaalla.

Yrityksen tuotanto on sitoutunut kestävään kehitykseen, ja Pop & Co -malliston tuotteissa on tavoitteena tuottaa entistä suurempi osa kierrätys- ja luonnonmukaisista materiaaleista, pitäen kuitenkin mielessä lastenvaatteiden vaatimukset esimerkiksi kulutuksen osalta.

Pääkuva: More Joy Oy