Tervetuloa jäseniksi Balmuir, Moiko, NOUKI ja R/H Studio!

Liitolla on neljä uutta upeaa jäsenyritystä: Balmuir, Moiko, NOUKI ja R/H Studio!

Balmuir on ylellisiin muotiasusteisiin, sisustus- ja yksilöllisiin lahjatuotteisiin keskittynyt yritys Pohjois-Suomesta. Balmuir sai alkunsa vuonna 2007, kun perustaja, Heidi Jaara, seurasi suurta intohimoaan laadukkaita materiaaleja sekä arvostusta korkealaatuista käsityötä kohtaan.

Balmuirin tuotteet valmistetaan hienoimmista luonnonmateriaaleista kuten puhvelinnahasta, kašmirista ja eurooppalaisesta pellavasta. Tuotanto tapahtuu tarkoin valituissa perheyrityksissä.

Toimintaa ohjaavat yrityksen vahvat arvot; laatu, luotettavuus, joustavuus ja aitous.

”Missiomme on tuottaa iloa ja mielihyvää luomalla uniikkeja tuotteita erikoisista ja kauniista materiaaleista,” Heidi Jaara kertoo.

Kymmenessä vuodessa Balmuirista on kasvanut kansainvälinen ja menestynyt lifestyle-brändi. Balmuirin tuotteita myydään arvostetuilla jälleenmyyjillä yli 50 maassa. Jälleenmyyjinä on niin korkealuokkaisia tavarataloja kuin pienempiä lifestyle-putiikkeja. Balmuirin omat myymälät Helsingissä ja Oulussa saavat kansainvälistä jatkoa, kun Balmuir avaa ensimmäisen myymälän Tukholmaan toukokuussa 2018.

Helsinkiläinen designyritys Moiko on keskittynyt tuotannossaan oivaltaviin asusteisiin. Moikon perustivat keväällä 2010 muotoilijat Mari Heinonmäki ja Anu Saari.

”Yrityksen taustalla on kiinnostuksemme kehittää arjessa tarvittavista tuotteista parempia ja hauskempia,” perustajat kertovat.

Oivaltavuus Moikon tuotteissa on nähtävissä suvaitsevaisuutta ja kommunikointia lisäävissä moikkauslapasissa sekä heijastavissa asusteissa, jotka lisäävät jalankulkijoiden näkyvyyttä liikenteessä. Kaikki Moikon tuotteet valmistetaan eettisesti suomalaisten ja eurooppalaisten yhteistyökumppaneiden kanssa.


Kuva: Moiko

NOUKI on Anna Reilinin ja Saara Naskalin vuonna 2015 perustama naistenvaate- ja asustemerkki, jonka ydinajatuksena on suunnitella käytännöllisiä ja kestäviä tuotteita leikkisällä ja raikkaalla otteella. NOUKI:n tunnistaa vahvoista kuoseista ja printeistä, joita on sekä vaatteissa että asusteissa.

”Malliston materiaaleja valitessamme painotamme laatua, miellyttävää tuntua, helppohoitoisuutta sekä kotimaisuutta. Suosimme luonnonkuituja ja luomulaatua, tinkimättä kuitenkaan ulkonäöstä”, merkin perustajat kertovat.

NOUKI-vaatteet suunnitellaan, leikataan, ommellaan ja viimeistellään Suomessa. Kotimaisista valmistajista NOUKI:n yhteistyökumppaneita ovat mm. Nokian Neulomo, Ompelimo Pirkko Niemi, Kutomo Holopainen sekä Orneule Oy.


Kuva: NOUKI

R/H Studio on Hanna Riiheläisen ja Emilia Hernesniemen 2010 perustama vaatemerkki. R/H:n mallistot ovat omalaatuinen yhdistelmä pohjoismaista minimalismia, printtejä ja kiinnostavia leikkauksia.

”Visiomme on minimalistisen pukeutumisen mahdollistaminen vaatteilla, jotka ovat rentoja ja kevyitä kantaa niin arjessa kuin juhlassa”, Emilia Hernesniemi kertoo.

R/H panostaa vaatteiden mitoituksiin, jotka on mietitty pohjoismaisen naisen vartalolle sopivaksi, joten ne istuvat erityisen hyvin suomalaisille. R/H:lle on tärkeää luoda vaatteita, jotka ovat helppoja käyttää ja huoltaa ja jotka kestävät sesongista toiseen. R/H:n tuotteiden materiaalit tulevat Suomesta tai Euroopasta, ja vaatteet valmistetaan Suomessa ja Virossa.

Pääkuva: Balmuir