Tervetuloa jäseniksi Blaa ja Metsola!

Suomessa on ollut käynnissä jo useita vuosia lastenvaatebuumi: mallistoja jonotetaan ja suosituimmat tuotteet myydään hetkessä loppuun. Alalle on syntynyt paljon uusia yrityksiä. Liiton uusimmat jäsenet Blaa ja Metsola ovat hyviä esimerkkejä yrityksistä, jotka suunnittelevat leikkisiä ja tyylikkäitä vaatteita lasten ehdoilla. Tervetuloa mukaan!

Blaa tarjoaa eettisesti ja ekologisesti tuotettuja aikuisten ja lastenvaatteita sekä imetysvaatteita. Yrityksen takana on Minna Linna, joka huomasi äitiyslomalla ajattelevansa, että nyt voisi olla aika miettiä uutta suuntaa. Lopputuloksena oli oma vaatebrändi Blaa, jolle Minna suunnittelee itse kaikki kuosit ja mallistot.

Blaa on 2010-luvun lastenvaatebuumin ytimessä värikkäillä kuoseilla ja laadukkailla materiaaleilla. Blaan tuotteissa käytetty puuvilla on pääosin Turkista ja se on GOTS-sertifioitua luomupuuvillaa. Tuotteet valmistetaan suomalaisomisteisella tehtaalla Portugalissa, merinovillatuotteet valmistetaan Suomessa.

”Suomessa on laatutietoinen lastenmuodista kiinnostunut asiakaskunta, joka ostaa aktiivisesti ekologisia ja pohjoismaisia pienmerkkejä. Nykytuotteen tulee kestää käyttöä ja kierrätystä somen kirpputoriryhmissä. Käytämme paljon aikaa varmistaaksemme vaatteidemme laadun, pitkää käyttöikää tukevan mitoituksen ja omintakeisen designin”, Minna Linna kertoo.

Oman brändin ohella yritykseen kuuluu lastenvaatemyymälä Ballot, joka on keskittynyt suomalaisten ja pohjoismaisten lastenvaatteiden myyntiin.

Kuva: Blaa

Metsola on 2007 perustettu vaatemerkki, jolla on tuotteita lapsille ja aikuisille.  Kaikki Metsolan tuotteet valmistetaan Baltian alueella. Metsolalle on tärkeää, että tuotteet kestävät käytössä, jotta ne voidaan kierrättää lapselta toiselle. Metsolan kantava ajatus on tuoda vastuullista näkökulmaa lastenvaatemarkkinoille; osta vähemmän mutta laadukasta, kestävää ja lähellä tuotettua.

”Sekä materiaalien että niiden toimittajien valinnoissa painotamme luotettavuutta, turvallisuutta, ekologisuutta ja tietysti lähialueen valmistajia. Kaikilla käytössämme olevilla materiaaleilla on vähintään Ökotex-luokitus ja kaikki merinovilla on mulesing-vapaata”, Metsolan yrittäjä Sanna Paakki kertoo.

Metsolan malliston tunnetuimmat tuotteet ovat värikkäät merinovillasta valmistetut päähineet. ”Suunnittelussa inspiroi mahdollisuus hullutella, sillä mielikuvitusta saa käyttää rajattomasti. Metsolan kohderyhmä on jo itsessään äärettömän inspiroiva”, Sanna Paakki jatkaa.

Pääkuva: Metsola

Oletko kiinnostunut Suomen Tekstiili & Muoti ry:n jäsenyydestä? Liiton jäseniksi voivat hakea tekstiili-, vaate- ja muotialan yritykset. Tarjoamme jäsenyrityksille erilaisia palveluita, tilaisuuksia ja verkostoitumista. Tule mukaan kasvavaan joukkoomme! Lue lisää jäsenyydestä ja liiton palveluista täältä. Jäsenyyteen liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä Hanne Mikkoseen.