Tervetuloa jäseniksi Finarte, Kädenjälki Design, Nomen Nescio ja Pumpa Design!

Suomen Tekstiili & Muoti ry:llä on neljä uutta jäsenyritystä.

Finarte (India) Oy on perinteikäs suomalainen mattoyritys, joka syntyi liikemiehen ja tekstiilitaitelijan yhteistyönä yli kolmekymmentä vuotta sitten ja on nyt toisen sukupolven luotsaama.

Finarte haluaa luoda kauniita, persoonallisia mattoja, joissa yhdistyvät suomalainen suunnittelu, ekologiset ja kestävät materiaalit sekä perinteitä nykypäivään yhdistävä estetiikka. Finarten matot on tehty Intiassa jo yli 25 vuoden ajan ja tuotannossa hyödynnetään kierrätysmateriaalia.

Kädenjälki Design tarjoaa tuotteita monenlaiseen sisustukseen. Valikoimasta löytyy mm. kasseja, tyynyjä ja keittiötekstiilejä. Kädenjälki Designin kaikki tuotteet ovat Hanna Markkasen suunnittelemia

– Minulle tärkeää kuoseissani on värien harmonia, ja toivon, että me suomalaiset uskaltaisimme ottaa vielä rohkeammin värejä mukaan sisustukseen. Haluaisin, että tuotteistani välittyy tekemisen riemu sekä inspiraatio, joka voi löytyä yllättävistäkin paikoista, Markkanen kertoo.

Kaikki Kädenjälki Designin tuotteet ovat Suomessa valmistettuja.

Nomen Nescio on suomalainen vaatebrandi, joka valmistaa nykyaikaisia, mutta ajattomia minimalistisia vaatteita. Kaikki vaatteet ovat unisex -mallisia ja niissä käytetään laadukkaita, pääosin Italiassa valmistettuja materiaaleja.

Toimitusjohtaja Niina Leskelä kertoo, että vastuullisuus on yritykselle tärkeää ja vaatteet valmistetaan eettisesti Tallinnassa. Nomen Nesciolla on pysyvä mallisto, jonka lisäksi uutuuksia tulee joka kaudelle. Brändi on mustiin pukeutuvan ystävä, sillä mallistot ovat aina mustia.

Pumpa Design Oy valmistaa upcycle-tuotteita kierrätystekstiilistä. Tuotteet ovat uniikkeja tai piensarjoja, ja asiakkaat voivat tilata tuotteita myös omasta käytetystä kankaasta.

– Upcycling tarkoittaa lyhyesti vanhan ja alkuperäiseen käyttötarkoitukseen sopimattoman tuotteen tai raaka-aineen uudelleen muotoilua niin, että sen arvo nousee, kertoo toimitusjohtaja Maria Laaksonen.

Pumpa Designin valikoimasta löytyy muun muassa koiranpetejä, sisustustuotteita ja kasseja.

Kuva: Nomen Nescio