Tervetuloa jäseniksi Foxa & Ursuit!

Suomessa on huippuosaamista teknisissä tekstiilimateriaaleissa. Liitolla on kaksi uutta kiinnostavaa jäsentä: työ-, armeija- ja ulkoiluvaatekankaita suunnitteleva Foxa ja sukellus- ja pelastuskuivapukujen valmistaja Ursuit. Tervetuloa mukaan!

Foxa on vuonna 1990 perustettu työ-, armeija- ja ulkoiluvaatekankaita kehittävä ja valmistuttava yritys. Yhtiön pääkonttori, tekstiililaboratorio sekä kangasvarasto sijaitsevat Forssassa. Foxa edustaa tekstiilituotannon uutta mallia, jossa ydinosaaminen ja tuotekehitys säilytetään lähellä asiakasta, mutta tuotteiden valmistus toteutetaan sopimuskumppaneiden kanssa.

Foxalla on tarjolla laaja tuotevalikoima työvaatekankaita. Monipuolisesta valikoimasta löytyy tekstiilejä ohuista hoitohenkilökunnan vaatekankaista aina sertifioituihin palosuojakankaisiin. Myös erilaiset ulkoiluvaatekankaat ja sotilastekstiilit ovat keskeinen osa yrityksen tarjontaa.

Foxa etsii ja kehittää jatkuvasti asiakkaiden toivomia materiaaleja. Uusimpina Foxalta löytyy esimerkiksi paljon erilaisia strech-kankaita, joita käytetään muun muassa puolustusvoimien urheiluvaatteissa ja metsurivaatteiden joustoa ja kestävyyttä vaativissa osissa.

”Toimintamme perustana on mahdollisimman hyvä tekstiiliosaaminen. Sille tuo katetta koulutettu ja kokenut henkilöstö, jatkuva oppiminen ja moderni tekstiililaboratorio,” Foxan toimitusjohtaja Jukka Sipilä kertoo. Foxan oma tekstiililaboratorio Forssassa on yksi Pohjoismaiden moderneimmista. Laboratorion monipuolisilla koneilla voidaan testata lähes kaikki työvaatekankaille ja -neuloksille asetettavat tekniset vaatimukset.

Kuva: Foxa

Ursuit on vuonna 1964 perustettu turkulainen yritys, joka on erikoistunut sukellus- ja pelastuskuivapukujen valmistamiseen. Ursuitin pukuja käyttävät muun muassa sekä ammatti- että vapaa-ajan sukeltajat, pelastustyöntekijät ja purjehtijat. Ursuit Oy kuuluu osana belgialaiseen Sioen Industries -konserniin.

Ursuitilla valmistetaan erittäin teknisiä pukuja vaativiin olosuhteisiin. Tuotekehitys on Ursuitin toiminnan ytimessä, ja yrityksen innovaatioilla on omia patentteja. Yritys työllistää 75 henkilöä Turussa, ja tuotteiden markkinat ovat globaalit: Ursuitilla on vientiä muun muassa Pohjoismaihin, Britteihin, Keski-Eurooppaan ja Venäjälle.

Ursuit valmistaa tuotteita viranomaisille ammattikäyttöön, mutta myös kuluttajille erilaiseen vesiurheiluun.

”Unelmamme on, että kaikki ihmiset lähtevät vesille kuivapuvussa. Nykypäivänä kukaan ei enää kyseenalaista esimerkiksi autojen turvavarusteita, turvavöitä ja –tyynyjä. Vyöt kiinnitetään ajoon lähdettäessä asiaa sen enempää ajattelematta, mutta toisenlainen oli tilanne vielä muutama vuosikymmen sitten. Koemme, että vesillä liikkumisen turvallisuudessa on vielä parannettavaa monella osa-alueella. Pukeutumalla asianmukaisiin varusteisiin tulee vesillä liikkumisesta paitsi turvallista, myös mukavaa,” Ursuitin toimitusjohtaja Jarkko Saastamoinen kertoo.

Pääkuva: Ursuit

Oletko kiinnostunut Suomen Tekstiili & Muoti ry:n jäsenyydestä? Liiton jäseniksi voivat hakea tekstiili-, vaate- ja muotialan yritykset. Tarjoamme jäsenyrityksille erilaisia palveluita, tilaisuuksia ja verkostoitumista. Tule mukaan kasvavaan joukkoomme! Lue lisää jäsenyydestä ja liiton palveluista täältä. Jäsenyyteen liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä Hanne Mikkoseen.