Tervetuloa jäseniksi KAIKO clothing, Remake EkoDesign ja Weecos

Suomen Tekstiili & Muoti ry:llä on kolme uutta jäsenyritystä: uusi lastenvaateyritys KAIKO clothing, ekologista muotia valmistava Remake EkoDesign Oy ja verkkokauppa Weecos Oy.

KAIKO clothing on uusi lastenvaatemerkki, joka tuo eettisesti valmistettuja, makeita ja trendikkäitä lastenvaatteita markkinoille. Ensimmäinen neljän mallin mallisto lanseerataan huhtikuussa hieman ennen lapsimessuja, joissa KAIKO on myös esillä. Toimitusjohtaja Mirjam Sokka kertoo, että KAIKO haluaa tehdä osansa kehitysmaiden naisten ja lasten elämänlaadun parantamisessa. Yritys lahjoittaa 7 prosenttia voitostaan heidän koulutukseensa. Tästä KAIKO on saanut tunnuslauseensa ”Fashion with a mission”.

Remake Ekodesign on lähes kymmenen vuotta toiminut Suomen kiertotalouskentässä tuottaen muun muassa Eko-ompelimo -palvelua sekä luomalla uusia toimintamalleja uusiotuotannon ja kierrätyksen edistämiseksi. Tänä päivänä Remake toimii tilaustöiden, kouluttamisen ja asiantuntijaprojektien parissa. Lisäksi yrityksen perustaja ja johtaja Paula Malleus on rakentanut toiminnan osaksi kokonaan tekstiilijätteestä sarjatuotettavan malliston nimeltä MEM.

Weecos on verkossa toimiva kauppapaikka, josta löytyy saman katon alta yli 2000 tuotetta lähes sadalta itsenäiseltä brändiltä: vaatteita, tekstiilejä, koruja ja kodin sisustustavaroita. Kaikki Weecosissa myytävät tuotteet on valmistettu ympäristöä, ihmisiä ja eläimiä kunnioittaen. Weecos tarjoaa brändeille kanavan kaupallistaa ja digitalisoida tuotantonsa ja myyntinsä. Toimitusjohtaja Hanna Lusila kertoo, että Weecosin kansainvälinen toiminta avataan vuoden 2017 aikana.

Kuva: Remake Ekodesign / Kanerva Mantila