Tervetuloa jäseniksi Luin Living & Medanta

Liitolla on kaksi uutta kiinnostavaa jäsenyritystä, sisustus- ja lifestylebrändi Luin Living ja hoitoalan työvaatteisiin erikoistunut Medanta. Tervetuloa mukaan!

Luin Living on suomalainen sisustus- ja lifestylebrändi, jota luotsaavat ystävykset Mari Luodes ja Noora Mustajärvi.

Idea uuteen yritykseen lähti alun perin liikkeelle hiuspyyhkeestä. Luodes oli tilannut verkkokaupasta hiuspyyhkeen, jota piti sinällään tarpeellisena, mutta jonka toteutus oli huono. Etsinnöistä huolimatta markkinoilta ei löytynyt hyvin suunniteltua vastaavaa pyyhettä. Tästä seurauksena oli unelma suunnitella ja kehittää maailman paras hiuspyyhe, joka siivitti Luodeksen ja Mustajärven perustamaan oman brändin.

Hiuspyyhkeistä on tultu pitkälle. Vuonna 2015 perustettu Luin Living on kasvanut nopeasti, ja tällä hetkellä brändin jälleenmyyntiverkosto kattaa parikymmentä maata. Euroopan lisäksi myös Aasian ja USA:n markkinat ovat auenneet.

Myös tuotevalikoima on kasvanut pyyhkeistä ja kylpyasusteista laajemmin erilaisiin kodintuotteisiin. Nykyään Luin Living -brändissä yhdistyvät niin sisustaminen kuin kokonaisvaltaiseen kotoiluun liittyvät asusteet.

”Pyrimme siihen, että kotona on kokonaisvaltaisesti hyvä olla. Nukut hyvin ylellisissä lakanoissa, astelet pehmeillä matoilla, ja suihkun jälkeen koko perhe voi viihtyä vaikka ponchoissa pitkän aikaa. Hyvä olo on monen tekijän summa, ja Luin Living on suunniteltu arjen ylellisyyteen ja hemmotteluun”, Luodes ja Mustajärvi avaavat brändin filosofiaa.

Medanta kehittää erilaisia työvaatteita erityisesti hoiva-aloille ja ravintola-alalle. Vuonna 2008 perustettu yhtiö työllistää kymmenen henkilöä ja tekee noin 2,3 miljoonan euron liikevaihtoa. Yrityksen takana ovat ystävykset Anu Kivelä ja Taina Steiner.

Kymmenisen vuotta sitten Kivelän ja Steinerin yhdisti visio terveydenhuoltoalan henkilökunnan ja potilaiden vaatetuksen uusimisesta esteettisemmäksi. Sairaaloiden perinteiset asut olivat kaukana esimerkiksi urheiluvaatteiden kehityksestä. Medanta tarjoaa vaihtoehdoksi joustavuutta, hengittävyyttä, miellyttävyyttä ja hyvännäköisyyttä.

Lisäksi medantalaisten ajatus syveni nopeasti siihen, että tekstiileillä voi myös ennaltaehkäistä tartuntoja. Tällä hetkellä yritys tutkii, miten antimikrobisilla tekstiileillä voidaan vähentää tartuntoja ja parantaa työ- ja potilasturvallisuutta.

”Antibioottien tehon hiipuu ja sairaalainfektioiden pahentuvat. Olemme lanseeranneet antimikrobisen käsittelyn, jonka ansiosta vaatteemme estävät mikrobien ja infektioiden leviämistä sairaalaympäristössä. Antimikrobinen ominaisuus on tärkeä myös ravintolan keittiössä,” Anu Kivelä kertoo.

Voit bongata Medantan työvaatteet myös suositusta Syke-sairaalasarjasta.

 

Kuva: Luin Living

 

Oletko kiinnostunut Suomen Tekstiili & Muoti ry:n jäsenyydestä? Liiton jäseniksi voivat hakea tekstiili-, vaate- ja muotialan yritykset. Tarjoamme jäsenyrityksille erilaisia palveluita, tilaisuuksia ja verkostoitumista. Tule mukaan kasvavaan joukkoomme! Lue lisää jäsenyydestä ja liiton palveluista täältä. Jäsenyyteen liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä Hanne Mikkoseen.