Tervetuloa jäseniksi MUKA VA ja Pono Design!

Liitolla on kaksi uutta jäsenyritystä: MUKA VA ja Pono Design.

MUKA VA on tamperelainen vaatealan yritys. MUKA VAn vaatteissa yhdistyvät käytettävyys, eettisyys ja skandinaavisuus. Mallistot suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa. Suunnittelija ja toimitusjohtaja Anna Mattelmäki inspiroituu muodoista, tekstuureista ja kaksiulotteisten kaavojen muuntamisesta kolmiulotteisiksi tuotteiksi.

”MUKA VAlle tärkeää on puritaanisuus – Ei mitään turhaa, ei valmiissa tuotteessa eikä tuotantoprosessissa. Haluamme minimoida ympäristökuormituksen tekemällä vain tarpeellisia, laadukkaita vaatteita”, kertoo Mattelmäki.

Vaatteiden tuotantoprosessi on mietitty mahdollisimman toimivaksi ja laadukkaaksi yhteistyössä alihankkijoiden kanssa. MUKA VAn yhteistyökumppaneita ovat kotimaiset tuottajat Orneule, Tamsilk, Printscorpio, Ompelimo Pirkko Niemi ja Kutomo Holopainen.

Pono Design on uusi tänä vuonna perustettu vaatebrändi. Tällä hetkellä Pono Designin mallisto tarjoaa lasten sisävaatteita ja monipuolisen valikoiman asusteita jokaiseen vuodenaikaan ja tilaisuuteen. Pono Design ompelee tuotteet pääsääntöisesti itse. Tuotanto sijaitsee Jyväskylän keskustassa, Keski-Suomessa.

Pono Design syntyi Nora Poikolaisen intohimosta suunnitella ja valmistaa tyylikkäitä ja käytännöllisiä lastenvaatteita. Ensin hän ompeli omille lapsilleen ja pian myös ystävien lapsille. Sana levisi ja pian myös tuntemattomat kiinnostuivat hänen töistään. Kysynnän kasvaessa yrityksen perustamisesta tuli välttämätöntä.

”Tärkeintä meille on asiakkaiden tyytyväisyys. Haluamme, että tuotteemme tuottavat niin iloa kuin mukavuutta käyttäjilleen sekä ovat turvallisia ja laadukkaita käyttää. Kysyntä on jatkuvasti kasvanut ja kehitteillä onkin koko ajan jotain uutta!” toimitusjohtaja Nora Poikolainen kertoo.

Kuva: MUKA VA