Tervetuloa jäseniksi PIHKA collection ja Nevil!

Liitto on saanut kaksi uutta jäsentä Tampereelta! Tervetuloa mukaan nahkatuotteita valmistava PIHKA collection ja neuleita valmistava Nevil.

PIHKA collection on 2013 perustettu yritys, joka suunnittelee ja valmistaa designtuotteita nahasta.

PIHKA collectionilla on oma kenkä- ja laukkumallisto, jonka kaikki tuotteet suunnitellaan Tampereella. PIHKA collection valmistaa osan tuotteista itse Tampereen Kehräsaaressa, lisäksi tuotannossa on apuna pirkanmaalaisia yhteistyökumppaneita. Valmiiden tuotteiden lisäksi yksi osa Pihkan toimintaa ovat erilaiset kurssit, joilla jokainen voi itse valmistaa omat kengät tai laukun.

PIHKA collectionin toiminnassa yhdistyvät kolmen nuoren naisen voimat. Suutarikisälli ja artesaani Maisa Salonen vastaa pääasiassa tuotteiden valmistuksesta. Artesaani ja jalkinemuotoilija Roosa Mattsson puolestaan keskittyy erityisesti tuotekehitykseen ja kurssitoiminnan kehittämiseen. Sekä artesaanin että ekonomin tutkinnot suorittaneen Sofia Salmen arjessa painottuvat PIHKA collectionin yhteistyöverkostojen ja viestinnän kehittäminen.

”Lähituotanto, ekologiset materiaalit ja kestävän kehityksen mukainen toiminta ovat keskeisiä asioita yrityksemme toiminnassa. Suunnittelemme tuotteet pitkäikäisiksi, ja PIHKA mallit ovat suunniteltu korjattavaksi. Äärimmäinen esimerkki korjattavuudesta on PIHKA jalkinerakenne, joka useimmista jalkinerakenteista poiketen mahdollistaa kenkien uudelleen pohjituksen”, Sofia Salmi kertoo.

Nevil on tamperelainen neulealan yritys, joka on toiminut jo vuodesta 1961. Nevil valmistaa kaikki neuleasusteet pipoista villahaalareihin omalla tehtaallaan Pienteollisuustalossa Tampereella.

”Asiakkaitamme ovat muun muassa liikelahjatalot ja tukkuliikkeet ja useat trendikkäät kotimaiset vaatebrändit. Valmistamme suuretkin erät ammattitaidolla laadukkaista materiaaleista, asiakkaan toivomalla tavalla, aina suunnittelusta valmiiksi tuotteeksi saakka”, Nevilin toimitusjohtaja Risto Viljanen kertoo.

Nevilin tehtaalla on yhdeksän täysin automaattista Stoll -tasoneulekonetta. Yrityksen kapasiteetti riittää yli 300 000 neuleasusteen valmistukseen vuodessa.

”Ylpeydenaiheitamme ovat kotimaisuus, luotettavat toimitukset sekä laadukkaat materiaalit,” Risto jatkaa. Nevil työllistää 10 ompelualan ammattilaista. Yrityksen kaikilla tuotteilla on Suomalaisen työn avainlippumerkki.

Kuva: PIHKA collection

Oletko kiinnostunut Suomen Tekstiili & Muoti ry:n jäsenyydestä? Liiton jäseniksi voivat hakea tekstiili-, vaate- ja muotialan yritykset. Tarjoamme jäsenyrityksille erilaisia palveluita, tilaisuuksia ja verkostoitumista. Tule mukaan kasvavaan joukkoomme! Lue lisää jäsenyydestä ja liiton palveluista täältä. Jäsenyyteen liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä Hanne Mikkoseen.