TexHack: Familon etsii ideoita käytettyjen tyynyjen ja peitteiden kierrätykseen

Sänkyjä, vuodevaatteita ja kodintekstiilejä valmistava Familon etsii TexHackissa uusia ratkaisuja tuotteidensa kustannustehokkaaseen kierrättämiseen ja elinkaaren jatkamiseen. Tekstiili- ja muotialan hackathon järjestetään marraskuussa ja sen osallistujahaku on parhaillaan käynnissä.

Mikä on hackathon?
Hackathon on it-maailmasta tuttu työskentelymalli. Tapahtumassa joukko start upeja, opiskelijoita ym. kerääntyy yhteen tilaan työstämään ratkaisuja annettuihin haasteisiin. Tavoitteena on, että tapahtuman aikana kehitetyistä ideoista syntyy aidosti hyödyllisiä ratkaisuja tai palveluita, joita on mahdollista testata ja jatkokehittää tapahtuman jälkeen.

Tyynyt ja peitteet ovat hygieniatuotteita, joten ne tulisi vaihtaa säännöllisesti. Rajallinen käyttöikä tuo mukanaan vastuun, joka on huomioitava tuotteen suunnittelussa ja kierrätyksessä. Familon on järjestänyt vuosittain kampanjan, jonka aikana se vastaanottaa kuluttajien vanhoja tai tarpeettomia tyynyjä ja peittoja jälleenmyyntipisteissään. Kerätyt tuotteet on hyödynnetty energiantuotannossa.

– Vuodevaatteiden kierrätys aiheuttaa kuluttajille usein päänvaivaa. Haluaisimme löytää tähän ratkaisun ja säilyttää samalla materiaalit mahdollisimman pitkään kierrossa ja löytää niille uusia hyödyllisiä käyttötarkoituksia, kertoo Familonin toimitusjohtaja Jaana Tarkki.

Suomen Tekstiili & Muoti ry:n TexHack-tapahtumassa Familon etsiikin uusia ideoita erityisesti käytettyjen sänkyjen ja peitteiden kierrätykseen. Haastetta ratkaisemaan ovat tervetulleita niin materiaalien ja kierrätyksen asiantuntijat kuin designin ja palvelumuotoilun osaajat.

– Haastetta voi lähteä ratkaisemaan joko tuotesuunnittelun tai kierrätysvaihtoehtojen näkökulmasta. Olemme avoimia kaikille uusille ajatuksille, Tarkki rohkaisee hakijoita.

Lue lisää 6.-7.11.2017 järjestettävästä TexHack-tapahtumasta ja ilmoittaudu mukaan.