TexHack: Suominen etsii uusia ideoita älyn ja tekniikan yhdistämiseen kuitukankaisiin

Suominen on maailman suurin pyyhintätuotteissa käytettävien kuitukankaiden valmistaja. Lisäksi yhtiön valmistamia kuitukankaita käytetään terveydenhuollon tuotteissa ja hygieniatuotteissa. Marraskuussa järjestettävässä TexHack-innovaatiotapahtumassa yritys etsii uusia mahdollisuuksia kuitukankaisiin yhdistämällä niihin älyä ja tekniikkaa.

Mikä on hackathon?
Hackathon on it-maailmasta tuttu työskentelymalli. Tapahtumassa joukko start upeja, opiskelijoita ym. kerääntyy yhteen tilaan työstämään ratkaisuja annettuihin haasteisiin. Tavoitteena on, että tapahtuman aikana kehitetyistä ideoista syntyy aidosti hyödyllisiä ratkaisuja tai palveluita, joita on mahdollista testata ja jatkokehittää tapahtuman jälkeen.

Suomisen kuitukankaisiin törmää arjessa päivittäin. Niitä käytetään esimerkiksi kodinsiivoukseen tai henkilökohtaisen hygienian hoitoon suunnitelluissa pyyhintätuotteissa, lasten vaipoissa ja naisten hygieniatuotteissa. Kuluttajat arvostavat niiden laatua ja käyttömukavuutta. Suomisen teknologiajohtajan Markku Koiviston mukaan yrityksellä olisi valmius yhdistää tuotteisiin myös älyä ja tekniikkaa.

– Kuitukankaitamme käytetään pääasiassa kertakäyttötuotteissa, ja haluamme kehittää myös niihin uudenlaisia, lisäarvoa luovia ominaisuuksia. Mitä ne voisivat olla, siihen haemme ideoita syksyn hackathonista, Koivisto kertoo.

Suominen odottaa hackathonista uusia innovatiivisia ajatuksia, mitä lisäarvoa älyn ja tekniikan yhdistäminen kuitukankaisiin voisi tuoda lopputuotteen käyttäjälle. Koiviston mukaan hyviä ratkaisuehdotuksia esittävillä ryhmillä on mahdollisuus neuvotella myös pidempiaikaisesta yhteistyöstä yrityksen kanssa.

– Suominen haluaa olla alan edelläkävijä ja etsiä mahdollisuuksia sieltä, missä muut eivät niitä vielä näe. Toivon, että haastettamme lähtevät ratkaisemaan kulutustavara-alan asiantuntijat, materiaaliekspertit sekä IoT-teknologian ja digitaalisen suunnittelun osaajat, Koivisto rohkaisee hakijoita.

Lue lisää 6.-7.11.2017 järjestettävästä TexHack-tapahtumasta ja ilmoittaudu mukaan.