Töihin vaatealalle: Millaista on Neulomon logistiikan työnjohtajan työ?

Kun koulu loppuu -sivusto kertoo tekstiili-, vaate- ja muotialan koulutuksesta ja ammateista. Tutustu tuoreimpaan videoon!

Millaista on logistiikan työnjohtajan työ vaatealalla, ja millaisella koulutuksella näihin hommiin pääsee? Neulomon Taija Uittoluoto kertoo työstään videolla, joka on julkaistu Kun koulu loppuu -sivustolla.

Taija Uittoluoto on alun perin kouluttautunut pukuompelijaksi ja hakenut uransa aikana lisää osaamista alalle. Parhaillaan hän opiskelee työn ohella liiketaloutta ammattikorkeakoulussa. Tekstiili- ja vaatealalla – kuten nykyään monella muullakin alalla – onkin tyypillistä jatkuva oppiminen ja uusien taitojen opetteleminen.

– Tekstiiliala sopii ihmisille, jotka ovat työtä pelkäämättömiä, pystyvät hallitsemaan laajoja kokonaisuuksia ja toisaalta ovat myös visuaalisia ja kiinnostuneita vaatevalmistuksen koko prosessista, Taija Uittoluoto summaa.

Monien mahdollisuuksien ala

Kun koulu loppuu -sivusto kertoo tekstiili-, vaate- ja muotialan koulutuksesta ja ammateista. Uuden videon lisäksi sivulla voi tutustua mm. mallimestarin ja tuotekoordinaattorin työtehtäviin.

Tekstiili- ja muotiala on opintojaan pohtivalle nuorelle kiinnostava vaihtoehto, joka tarjoaa monia mahdollisuuksia. Ensimmäisenä mieleen voivat tulla vaikkapa ompelijan ja vaatesuunnittelijan työt. Tekstiili- ja muotialojen ammattien kirjo on kuitenkin laaja. Alalta löytyy esimerkiksi mielenkiintoisia kaupallisen ja teknisen alan työtehtäviä. Alalla voi työskennellä asiantuntija- ja johtotehtävissä tai myynnin, markkinoinnin ja brändinrakentamisen sekä tutkimuksen ja tuotekehityksen parissa.

Tutustu Kun koulu loppuu -sivustoon ja alan monipuolisiin tehtäviin!