Turo uudistuu – uusi ilme ulottuu visuaalisesta ilmeestä liikkeisiin ja mallistoihin.

Turo Tailorina tunnettu suomalainen pukumerkki uudistuu voimakkaasti. Syksyllä 2014 aloitettu uudistus ulottuu visuaalisesta ilmeestä mallistoihin ja liikkeisiin sekä syksyllä avautuvaan verkkokauppaan. Uudistuksen myötä brändi palaa juurilleen ja pudottaa nimestä pois sanan ’Tailor’.

Article image

Ensimmäiset uudistuneet mallistot ovat ensi syksyn ja talven FW 2015 -mallistot, jotka nähdään liikkeissä elokuussa. Niiden kädenjälki on suunnittelija Anssi Tuupaisen, jonka luoma ja suunnittelema Turo Red -mallisto sai arvostetun Kultainen Vaatepuu -palkinnon vuonna 2007.

– Vuonna 1938 perustettu Turo on ollut pitkään suomalaisen pukumiehen luottovaatettaja, jolla on hyvin vahva markkina-asema. Nyt toteutettavalla uudistuksella halutaan vahvistaa Turoa korkealaatuisena ja kiehtovana kansainvälisenä pukubrändinä sekä luoda uudenlaista tunnettuutta ns. mid-high-segmentissä, Turon toimitusjohtaja Janne Antikainen sanoo.

Turon suunnittelun ydin on ajattoman ja modernin tyylin hienovaraisessa yhdistelmässä.

– Turo on moderni, perinteikäs pukubrändi, josta suomalaiset voivat olla ylpeitä. Haluamme tuoda tämän esille aiempaa voimakkaammin ja olla rohkeasti mukana viemässä suomalaista osaamista kansainvälisille markkinoille, suunnittelija Anssi Tuupainen toteaa.

Turon kumppanit uudistuksessa ovat arkkitehti- ja designtoimisto Poiat ja Pariisista käsin toimiva suunnittelutoimisto Ahonen & Lamberg. Uuden malliston on kuvannut muun muassa Hyèresin muotikilpailun valokuvaajafinalisteihin vuonna 2014 lukeutunut Osma Harvilahti.

Turon tarina alkoi vuonna 1938 Kuopiossa, kun kolme nuorta yrittäjää perusti miesten vaatteisiin, ja pian pukuihin, erikoistuneen yrityksen. Turon liikevaihto tänään on noin 17 miljoonaa euroa (2014), josta viennin osuus on noin 15 prosenttia. Työntekijöiden määrä on noin 40 ja pääkonttori Kuopiossa. Turon omistavat konsernin johto ja avainhenkilöt sekä sijoittaja Ari Lahti. Noin 70 prosenttia yhtiön omistuksesta on Suomessa.

Lisätietoja

Janne Antikainen, toimitusjohtaja Turo Tailor Oy, puh. +358 50 5366 245
janne.antikainen@turotailor.fi

Oy Turo Tailor Ab

Kuva: Oy Turo Tailor Ab