Tutustu suomalaisyritysten valmistukseen tuotannon tietopankissa

Suomalaisilla yrityksillä on monipuolista tekstiili- ja vaatealan valmistusta. Suomen Tekstiili & Muoti ry :n tietopalvelu edistää suomalaisen tekstiili- ja vaatealan yhteistyötä ja kasvua.

Tuotannon tietopankki kokoaa yhteen tiedot suomalaisista tekstiili- ja vaatealan yrityksistä, joilla on omaa tuotantoa. Palvelu helpottaa yhteistyökumppaneiden löytämistä ja edistää alan yhteistyötä. Samalla tietopankki tarjoaa erinomaisen näyteikkunan suomalaiseen tuotantoon ja palvelee näin muun muassa mediaa ja muita alasta kiinnostuneita.

Viime kesäkuussa lanseeratussa palvelussa on mukana jo yli 110 suomalaista yritystä. Tuotannon tietopankin kautta alan yritykset ovat löytäneet uusia yhteistyökumppaneita.

Kangasalalla sijaitseva Tam-Silk valmistaa erilaisia trikootuotteita. Tam-Silk valmistaa omia tuotteita ja tarjoaa lisäksi muille trikootuotteiden leikkuuta ja ompelua alihankintana.

”Meille on tullut aika paljon kyselyitä alihankintavalmistuksesta. Olemmekin aloittaneet yhteistyötä useiden pienyrittäjien kanssa, ja mahdollisuuksien mukaan otamme edelleen alihankintatöitä vastaan. Keväisin meillä on omassa tuotannossa hiljaisempaa, ja silloin teemme mielellämme alihankintaompelua. Kustannustehokkaaseen tuotantoon pääsemme, jos tuotteet on mahdollista tehdä sarjatuotantona”, kertoo Tam-Silkin toimitusjohtaja Riikka Saikkonen.

Myös Orneule on saanut palvelun kautta yhteydenottoja. Yritys valmistaa neuloksia omassa tehtaassaan Orivedellä. Orneule tarjoaa varastolaatujen lisäksi tilauksesta valmistettuja neuloksia. Tuotevalikoima on laaja, ja materiaalivaihtoehtoja on runsaasti ekopuuvillasta ja merinovillasta viiltosuojamateriaaleihin.

”Orneule kehittää aktiivisesti uusia tuotteita, joista tuoreimpana hedelmänä on viiltosuojaneulos Cutlon”, kertoo Orneuleen myyntijohtaja Timo Uotila.

Nokian Neulomo Oy on tekstiili- ja vaatetusalan yritys, jonka tuotantolaitos sijaitsee Nokialla. Neulomo suunnittelee ja valmistaa vaatteita Neulomo-tuotemerkillä. Oman valmistuksen lisäksi yritys tarjoaa alihankintana neulosten painamista, värjäys-ja viimeistelypalveluja sekä vaatteiden valmistusta.

“Käytössämme on kattava konekanta erilaisten neulosmateriaalien ja vaatteiden valmistamiseksi. Voimme valmistaa värjätystä ja painetusta neuloksesta vaatteita kuosisuunnittelusta lähtien asiakkaan toiveiden mukaisesti,” Neulomon kehityspäällikkö Paula Valonen kertoo.

”Tuotantopaikkojen tietopalvelu on merkittävä parannus aikaisempaan. Palvelu on kompakti ja kattava paketti, joka auttaa myös Neulomoa kartoittamaan alan muita toimijoita laajemmin”, Valonen jatkaa.

Tarjoaako tekstiili- ja vaatealan yrityksesi palvelua muille tai haluatko yrityksellesi näkyvyyttä tuotannon tietopankissa? Ilmoittaudu mukaan vastaamalla kyselyyn.