Tutustu tuotekoordinaattorin ja mallimestarin töihin sekä tekstiilialan muihin mahdollisuuksiin

Tekstiili-, vaate- ja muotiala kaipaa nyt ja tulevaisuudessa monenlaisia osaajia niin suunnitteluun, valmistukseen kuin kaupallisen alan työtehtäviinkin. Tutustu uuteen tuotekoordinaattorin työstä kertovaan videoon Kun koulu loppuu -verkkosivuilla!

Tiedätkö mitä tekee tuotekoordinaattori? Entä mallimestari? Tekstiili- ja muotialojen ammattien kirjo on laaja.

Suunnittelun, muotoilun ja valmistavien tehtävien lisäksi alalla on esimerkiksi mielenkiintoisia kaupallisen alan työtehtäviä. Alalla työskennellään asiantuntija- ja johtotehtävissä tai myynnin, markkinoinnin, brändinrakentamisen sekä tuotekehityksen parissa.

Alan monipuolisia tehtäviä avataan Kun koulu loppuu -sivustolla. Tekstiili-, vaate- ja muotiala on sivuston kuukauden teema. Teemasivulle on juuri lisätty uusi video, jossa Haltin tuotekoordinaattori Elina Kuitunen kertoo työstään.

Suomen Tekstiili & Muoti ry on mukana Kun koulu loppuu -hankkeessa. Sen tavoitteena on edistää alan imagoa ja houkuttelevuutta yläkoululaisten tai lukion päättäneiden nuorten tulevaisuuden työnantajana.

Selvitimme vastikään, millaisia osaamistarpeita alan yrityksissä on tulevaisuudessa. Esiin nousivat mm. kansainvälinen liiketoiminta, materiaalit, markkinointi, brändinrakentaminen, myynti, liiketoiminnan kehittäminen, suunnittelu, tuotekehitys, teollinen monivaiheompelu ja kielitaito. Voit lukea lisätietoa selvityksestä verkkosivuiltamme.

Tutustu Kun koulu loppuu -sivustoon sekä tuotepäällikön ja mallimestarin töitä esitteleviin videoihin tekstiili-, vaate- ja muotialaa esittelevällä sivulla!