Työvaateyritys Dimex Kauppalehden Menestyjät-tilaisuudessa Vuoden yritykseksi

Kauppalehden Menestyjät-tilaisuus palkitsi 10.12. 2019 Vuoden yritys -palkinnolla leppävirtalaisen, 1980-luvulla perustetun, työvaatteisiin keskittyvän Dimex Oy:n. Palkitun Dimexin vuosia mietitty suku­polvenvaihdos kirkastui lopulta nopeasti.

Rohkeilla valinnoilla voittoon

Dimex on ollut Kauppalehden menestyjät listalla yli 20 vuotta. Alma Talent Tietopalvelut analysoi vuosittain suomalaisten yritysten menestystä oikaistujen tilinpäätöstietojen avulla.

”Dimex on laadukkaita työvaatteita suunnitteleva ja valmistava yhtiö. 10 vuodessa yli kaksinkertaistanut liikevaihtonsa panostamalla tuotekehitykseen, myyntiin ja markkinointiin. Dimex on saanut asiakkaakseen monia merkittäviä suomalaisia konserneja. Leppävirtalainen yritys on pärjännyt haastavalla toimialalla erottautumalla kilpailijoistaan omilla rohkeilla valinnoillaan”, raati luonnehti voittajaa.

Työvaatteenkin on oltava hyvännäköinen

”Aiemmin myymälään tuli asiakas vaatteen kanssa ja kertoi haluavansa uuden samanlaisen. Yhtäkkiä asiakas tahtoikin tietää, mitä uutta meillä olisi tarjolla”, sanoo Dimexin toimitusjohtaja Riitta Krogerus.

”Työvaatteenkin on nykyään oltava hyvännäköinen, siinä pitää viihtyä. Kun vaatteen aamulla pukee ylleen, ei sen takia saa tulla huono fiilis.”

Dimex on pärjännyt hyvin markkinassa, jossa ei yleisesti ole nähty nopeaa kasvua. Ruotsista tulee paljon kilpailevia työvaatebrändejä.

”Tuote on haastava. Materiaalit ovat raskaita ja paksuja. Se tekee ompelusta teknisesti vaikeaa. Kilpailu auttaa meitä tekemään asioita paremmin”, Krogerus sanoo.

Dimex valmistuttaa työvaatteensa Virossa, Kiinassa ja Ukrainassa. Ompelijoita on yhteensä noin 300.

Krogerusten sisarusten yhteinen tulevaisuus

Dimexissä sukupolvenvaihdon oli ajankohtainen. Krogeruksen siskokset miettivät vanhempiensa ehdotusta nelisen vuotta.

”Vanhemmat pyysivät meitä tänne töihin. Emme siinä vaiheessa olleet tehneet päätöstä, että jatkamme johtotehtävissä”, Riitta Krogerus kertoo.

Yhdestä asiasta sisarukset olivat samaa mieltä ― joko molemmat jatkaisivat tai sitten ei kumpikaan. Yrittäjäperheen lapset tiesivät, että tie ei ole helppo mutta omaan työhön vaikuttaminen on innostavaa.

Yhteinen päätös kirkastui automatkan aikana.

”Yhtäkkiä olimme Tuiren kanssa samalla sivulla. Tämä tulisi olemaan meidän tulevaisuutemme.”

Riitta Krogeruksesta tuli Dimexin toimitusjohtaja, Tuire Krogeruksesta hallituksen puheenjohtaja.

Menestyjä -tilaisuudessa palkittiin myös vuoden yritysjohtajaksi Eurajoen Romun toimitusjohtaja Juuso Luodesmeri.

 

Kuvat: Taavi Tihka