Uusi jäsenyritys: Vaatelaastari pelastaa rikkoutuneen lempivaatteen

Liiton uusi jäsenyritys Oikiat Design on kehittänyt innovaation vaatteiden korjaamiseen. Vaatelaastari on vaatteeseen liimattava, tyylikäs paikka, jolla saa jatkettua tuotteen käyttöikää, ja piristettyä tuotteen ilmettä. Tervetuloa mukaan Oikiat!

Vaatelaastari on suomalaisten perheenäitien keksintö. ”Idea tuotteesta syntyi ennen aikojaan puhkikuluneista sukista, itsekseen purkautuneista takinsaumoista ja reikäisistä housunpolvista. Eikö todellakaan ollut tapaa, jolla vaatteet voisi korjata kauniisti, helposti ja nopeasti? Tarjolla olevat vaatepaikat olisi pitänyt silittää, ommella, kuumentaa tai liimata. Ajatus jostain paremmasta jäi vaivaamaan mieltä”, kertoo Jetta Liukkonen, yksi kolmesta naisesta Vaatelaastarin takana.

Vaatelaastari on vaatteeseen liimattava, tyylikäs paikka. Se kiinnitetään minuutissa lujasti painamalla. Oikein käytettynä Vaatelaastari kestää useita pesukertoja. Sillä voi paikata sisä- ja ulkovaatteet tai vaikkapa tennarit.

Vaatelaastari lanseerataan Lapsimessuilla, ja samalla tuodaan myyntiin Vaatelaastarin ensimmäinen, edullinen koe-erä josta kerätään käyttäjäkokemuksia. Koe-erän myynti alkaa 12.4. Lapsimessuilla sekä verkkokaupassa.

“Vaatelaastarin kuosit ovat suomalaisten suunnittelijoiden suunnittelemia ja kyseessä on täysin suomalainen, ekologinen tuote”, Liukkonen painottaa. Vaatelaastarin taustalla ovat Liukkosen lisäksi Anne Jurvelin-Pummila ja Taija Sailio.

“Haluamme kehittää tuotetta yhdessä käyttäjien kanssa. Siksi lanseeraamme sosiaalisessa mediassa kampanjan nimeltä #paikkaushaaste. Sen tarkoitus on muistuttaa, että reikä vaatteessa on uusi mahdollisuus mielikuvitukselle ja rohkeudelle”, Jurvelin-Pummila innostaa.

Naiskolmikko haluaa herättää ihmisiä pohtimaan vaatteen käyttöikää ja ekologisuutta.

“Parsiminen ja paikkaaminen ovat tahtoneet ihmisiltä unohtua. Suomalainen tuottaa vuosittain keskimäärin yli kymmenen kiloa tekstiilijätettä. Jätetekstiilikuormaa ja vaatteen elinaikaisia hiilidioksiidipäästöjä voi jokainen omalta osaltaan keventää pitämällä vaatetta käytössä mahdollisimman pitkään”, Sailio kannustaa.

Kuva: Oikiat Design, kuvaaja Sanna Krook.

 

Oletko kiinnostunut Suomen Tekstiili & Muoti ry:n jäsenyydestä? Liiton jäseniksi voivat hakea tekstiili-, vaate- ja muotialan yritykset. Tarjoamme jäsenyrityksille erilaisia palveluita, tilaisuuksia ja verkostoitumista. Tule mukaan kasvavaan joukkoomme! Lue lisää jäsenyydestä ja liiton palveluista täältä. Jäsenyyteen liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä Hanne Mikkoseen.