Uusi palvelu kokoaa yhteen suomalaiset tekstiili- ja vaatealan valmistajat

Suomen Tekstiili & Muoti on julkaissut uuden verkkopalvelun, joka kokoaa yhteen tietoa suomalaisten tekstiili- ja vaatealan yritysten tuotannosta. Palvelu tarjoaa näkyvyyttä yrityksille ja edistää alan yhteistyötä ja kasvua.

Uudella verkkosivulla esitellään suomalaisia tekstiili- ja vaatealan yrityksiä ja kerrotaan niiden tuotannosta. Palvelusta voi helposti etsiä valmistajia lopputuotteen tai valmistusvaiheen mukaan. Palvelu helpottaa yhteistyökumppaneiden löytämistä.

– Liitolta kysellään usein vinkkejä yhteistyökumppaneiden löytämiseksi tuotannon eri vaiheisiin. Vastaamme uudella palvelulla tähän tarpeeseen, kertoo Suomen Tekstiili & Muoti ry:n toimitusjohtaja Anna-Kaisa Auvinen.

– Suomalaisilla yrityksillä on monipuolisesti erilaista tekstiili- ja vaatealan tuotantoa, ja tämän palvelun avulla kokonaiskuva tuotannosta Suomessa hahmottuu entistä paremmin. Nyt avattu palvelu on hyvä alku, ja toivomme että yritykset innostuvat laajasti mukaan, Auvinen jatkaa.

Palvelussa on mukana jo yli 80 suomalaista yritystä. Joukossa on vaatteiden, sisustustekstiilien ja materiaalien valmistajia sekä yrityksiä, jotka tekevät värjäystä, painoa tai viimeistystä.

Lähes 40 prosentilla vastaajista liikevaihto on yli miljoona euroa, ja lähes 40 prosenttia yrityksistä työllistää vähintään 10 henkilöä.

Palvelu kasvaa ja kehittyy jatkossa. Mukaan voivat ilmoittautua suomalaiset yritykset, joilla on tekstiili- tai vaatealan valmistusta omissa tuotantopaikoissa Suomessa tai ulkomailla. Palvelun tarjoama näkyvyys kannattaa hyödyntää, ja mukaan voi ilmoittautua, vaikka ei tarjoaisi tuotantokapasiteettia muille.

Tutustu tekstiili- ja vaatealan yritysten tietopalveluun

Kuva: Jokipiin Pellava / Suomen Tekstiili & Muoti