Uusia rahoituspalveluja kansainvälistymisen tueksi

Business Finlandin uuden Talent Explorer -rahoituksen avulla yritys voi palkata asiantuntijan kansainvälistymisen avuksi ja Group Explorerin avulla pk-yritysten ryhmä voi hankkia apua yhteisiin kansainvälistymishankkeisiin.

Business Finlandin suomalaisyrityksille suunnatut vienti- ja kansainvälistymispalvelut uudistuvat. Yritykset saavat jatkossakin Business Finlandilta apua valmistautuessaan kansainvälistymiseen, lähtiessään uusille markkinoille sekä kasvaessaan ja uudistaessaan liiketoimintaansa olemassa olevilla markkinoilla. Explorer-rahoituksen avulla yritys voi palkata tai hankkia osaamista kansainvälisille markkinoille menoon, osallistua pk-yritysryhmässä ulkomaisille ammattimessuille tai koota pk-yritysten ryhmän yhteisen viennin mahdollisuuksien selvittämiseen.

Uudella Talent Explorerilla yritys voi palkata asiantuntijan jolla on uuteen vientimarkkinaan liittyvää osaamista. Talent Explorer -rahoituspalvelu on tarkoitettu pienille ja keskisuurille yrityksille sekä ns. Midcap-yrityksille (konsernitason liikevaihto enintään 300 miljoonaa euroa). Se sopii yrityksille, jotka etsivät tuotteelleen, palvelulleen tai liiketoimintamallilleen uusia markkinoita ulkomailta palkkaamalla asiantuntijan. Yritys voi olla kansainvälistymisen alkuvaiheessa tai toimia jo vientimarkkinoilla. Business Finlandin rahoituksen määrä on enintään 20 000 euroa, ja se kattaa maksimissaan 50 prosenttia palkattavan asiantuntijan kustannuksista. Rahoitus on avustusta, jota yrityksesi ei tarvitse maksaa takaisin.

Group Explorer sopii tilanteisiin, joissa kansainvälisten markkinoiden mahdollisuudet ovat niin laajoja, että yksittäinen yritys ei voi täyttää koko tarvetta. Minimissään neljän pk-yrityksen ryhmä voi hankkia rahoituksella ulkopuolisia palveluja, esimerkiksi markkinaselvityksiin tai yhteisten liiketoimintamallien tekemiseen. Ryhmässä voi olla mukana myös suuria yrityksiä, mutta pk-yrityksiä on oltava vähintään puolet. Rahoitushaku avattiin kokeiluna yritysryhmille 24.4. Kokeiluhaussa pyritään myöntämään rahoitusta noin kymmenelle yritysryhmälle. Hakemusten viimeinen jättöaika on 30.6.2019. Rahoituksen jatkosta päätetään kokeilun jälkeen.

Explorer-palveluiden uudistuksen yhteydessä messuavustus on saanut nimen Exhibition Explorer ja Explorerin nimeksi tuli Market Explorer.

Muista myös ELY-keskuksen kehittämisavustus

ELY-keskuksista voi hakea yrityksen kehittämisavustusta. Sitä voidaan myöntää pk-yrityksille laajemman kansainvälistymisstrategian mukaiseen kehittämishankkeeseen, johon voi sisältyä esimerkiksi uuden avainhenkilön palkkaus, messuosallistumisia tai kansainvälistymiseen liittyviä matkoja. Kehittämisavustusta ei ole saatavilla Uudenmaan alueella. Lisätietoa ELY-keskusten sivuilta.

Lue lisää:

Talent Explorer

Group Explorer

Exhibition Explorer

Market Explorer